Vraag over bloedzuigers

Ik was in oktober in een regenwoud en trof op een gegeven moment enkele bloedzuigers aan op mijn been. Ik heb nu nog steeds wat bultjes die continu jeuken. Niet heel erg, maar toch wel een beetje vervelend. Mijn vraag is: Is het normaal dat ik zo lang last heb hiervan? Gaat het vanzelf over?

Toegevoegd na 24 minuten:
Toevoeging:

Ik snap niet dat mensen op deze vraag allemaal antwoorden: Ga naar je huisarts. Los van het feit of het wel of geen goede tip is. Het is geen antwoord op mijn vraag.

Als iemand vraagt: Hoe programmeer ik dit en dat in C++ en je weet het niet, wat doe je dan? Dan laat je de vraag schieten omdat je weet dat een andere beantwoorder wellicht wel verstand heeft van programmeren in C++.
Je zegt dan niet: ga naar een C++ programmeur.

Zoals ik al in een reactie schreef: Ik antwoord ook niet:
- Ga naar de VVV
- Vraag het een IT-specialist
- Bel het KNMI
etc...

Net als bij de vraag waarbij je hoopt dat iemand verstand heeft van C++, hoop ik hier dat iemand verstand heeft van dit onderwerp zonder mij naar een specialist door te verwijzen.

Overigens begrijp ik heus wel dat jullie het goed bedoelen hoor!

Toegevoegd na 54 minuten:
Nog een toevoeging:

Als je geen dokter bent of bioloog of wat dan ook, dan kun je me ook met de volgende informatie helpen:

Heb je zelf ooit bloedzuigers gehad op je lichaam? En zo ja, hoe lang had jij er daarna nog last van?

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien is het wel heel verstandig even naar de huisarts te gaan en zeker omdat je in het buitenland bent geweest

Ieder dier wat je parasiteerd kan de oorzaak zijn van een jeukende plek of bultjes je kunt met de bloedzuigers ook nog andere parasiten opgelopen hebben dus zul je toch naar een arts toe moeten om het te laten controleren.

Wellicht een allergische reactie, ga er even mee naar de dokter. Bloedtest en klaar is kees!

Ik heb ze ook een keer gehad op mijn voet, ben toen direct naar de 'eerste hulp' gegaan en die hebben em toen verwijderd met zout. Daarna heb ik er geen last meer van gehad, ik zou toch even naar de huisarts gaan als ik jou was. Toegevoegd na 3 minuten: Normaal gesproken moet je geen last meer hebben, als ze zijn verwijderd. Toegevoegd na 7 minuten: www.beesies.nl/animals/bloedzuiger.htm

Als je een bepaalde allergie hebt opgelopen, zoals ook Lotus denkt, zou je best eens proberen met er een antihistaminezalf op te smeren. Het is m.i. niet schadelijk (wordt ook gebruikt voor muggebeten). Krijg je hiermee verlichting, dan ben je op goede weg!

hoi, toen ik in maleisie was heb ik drie bloedzuigers op mijn been gehad. Het bloedde flink lang na, en jeuk heb ik nog wel even gehad. Ik heb eigenlijk 3 kleine ronde rode wondjes overgehouden. Lijken ronde littekentjes. Met 3 puntjes erin. Dit is nooit weggegaan. Maar last heb ik er niet van. Ziet er alleen een beetje vreemd uit. Toegevoegd na 41 minuten: Ik heb ze in de jungle in maleisie aan land opgelopen. En dat is inmiddels ruim 24 jaar geleden, en nog steeds zichtbaar. Er zaten er belachelijk veel ! Toegevoegd na 1 dag: Nog even dit, de wond bloed meestal zo lang dat een besmetting met iets bijna onmogelijk is.

Nee het is niet normaal dat je hier zolang last van heb ! En nee het gaat niet vanzelf over ! Dus even naar de dokter .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100