Kan je kleine beschimmelde plekjes op kaas er gewoon afsnijden en verder eten?

Van die groene plekjes... Nu zijn er wel eens mensen die beweren dat 't dan ook IN de kaas kan zitten... Dat 't zelfs van binnenuit kan komen... Maar 't lijkt mij er toch echt op dat 't ALLEEN aan de buitenkant zit... Schaaf d'r over, en schimmel foetsie... Doormidden snijden: helemaal niks te vinden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja die kun je eraf snijden en de rest nog gewoon eten.. In een kaasfabriek zit en soms ook schimmel op de korst, die halen ze er ook af en dan komt er een nieuw laagje plastic over..

Je kunthet gewoon eten. De schimmel zit alleen aan de buitenkant.

Ja hoor, ruim wegsnijden en de kaas opeten. De consumentenbond heeft eens een test gedaan naar voorverpakte geraspte kaas. Deze wordt vervaaardigd uit 'mislukte kazen' Ook hier wordt alles ruim weggesneden alvorens te raspen.

Ik doe al jaren niet anders en kan me niet herinneren ooit ziek te zijn geworden van de kaas. Het wordt wat anders als je het over Roquefort kaas hebt, dan houd je geen kaas over als je alle schimmel weg haalt :) Voordat je mij ooit aan schimmelkaas krijgt... yeagh.

Nee, dat KAN je niet. Je KUNT het wel ;.)

De blauwgroene plekjes zijn penicilline achtige schimmels. De penicilline diffundeert in de kaas, en is niet giftig (maar ook niet zichtbaar). Of het lekker is, is een andere vraag, maar je kunt het goed eten.

Het enige moment waarop het niet meer eetbaar is, is als de kaas pootjes heeft gekregen,... of je het zelf van schrik in de vuilnisbak mikt.. óf als je kaas erg jong en zacht of vochtig is, dan is het wel beter om m weg te doen. Voor belegen kaas en oude kaas kun je gewoon de schimmel weg schaven.

Schimmel op kaas kun je er inderdaad gewoon afsnijden, en de rest gewoon opeten.

dat doet m'n oma ook altijd (ook bij redelijk grote plekken, en ook bij bv. appelmoes) ik moet er niet aan denken, WEG ERMEE!!!

ja je kunt het gewoon eten, je hoeft het zelfs niet af te snijden. Het bevordert zelfs je afweersysteem.

Het mycelium van de schimmel zit door de kaas heen, die snijd je niet weg. Sommige schimmels zijn erg giftig. Ik zou kaas met wat schimmel beslist weggooien. Vroeger heb ik oa in de zuivelindustrie gewerkt, Beschimmelde kaas wordt zonder meer weggegooid. Bij kaas worden dan ook microbiologische monsters genomen, schimmel is een afkeur grond. Bij schimmelkazen worden schimmels uit zuivere culturen gebruikt. Deze schimmels beschermen deze kaastegen gevaarlijke schimmelsoorten. Fijne kerst dagen.

Kaas en schimmel gaan bijna altijd samen. Er zijn zelfs kaassoorten waar schimmel in hoort te zitten en die de smaak aan de kaas geeft. Zie je schimmel, even weg snijden en de rest van de kaas is prima. Mensen denken vaak bij schimmel aan bederf en oneetbaar, maar eten wel schimmelkaas en shampignons, dat is ook een schimmel.

Ja hoor.! Geen kwaad...

Gewoon wegsnijden en verder eten : dat komt gewoon omdat de kaas na verloop van tijd gaat zweten en dat veroorzaakt dan kleine schimmel plekjes.

Ja, mijn moeder doet dat zo vaker. Als er wat groene puntjes op zitten schaaft ze die er gewoon af. En ze leeft nog steeds!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100