Drinken vissen water?

Ik heb al heel wat zitten zoeken maar echt een duidelijk antwoord wordt er nergens gegeven. Er blijkt vooral nogal wat verwarring te zijn over het begrip drinken.

Mij lijkt dat drinken neer komt op: mond » maag » verdere verwerking van inname. Wel zo logisch maar als je gaat zoeken zijn er zelfs lui die osmose als drinken meenemen. Of drinken opvatten als water dat door de mond stroomt maja als het dan verder als onderdeel vd ademhaling wordt verwerkt kun je het toch ook geen drinken noemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoetwatervissen niet, alleen per ongeluk met het voedsel zeevissen moeten drinken, want alleen. in de darm kunnen ze water opnemen door actieve opname van NaCl en door CaCO3 in de darm te laten neerslaan. Daardoor wordt de osmotische gradient in de darm geschikt om water op te nemen. Het overtollige NaCl wordt weer uitgescheiden in de kieuwen met behulp van chloridecellen.

Een vis drinkt zelden water, omdat het vocht dat de vis nodig heeft doorgaans door de huid in het lichaam, of met het voedsel mee in het maagdarmkanaal komt. Wel kan een vis water inslikken, dat vervolgens langs de kieuwen weer naar buiten stroomt. Hierdoor kan een vis gemakkelijker zuurstof uit het water opnemen.

Bronnen:
http://www.dierennieuws.nl/vrg/dd/04/daatw439.htm

een duidelijk antwoord staat hier bovenaan... http://www.goeievraag.nl/vraag/drinken-vissen.40566

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100