Hoe komt het dat vliegen(insecten) het merken als je hen van achteren benaderd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij hebben ze achthoekige ogen, Dus kunnen ze alle kanten opkijken.

Sommige zintuigen van de insecten zijn beter dan die van de mens.

door hun ronde facetogen bestrijken ze een heel groot blikveld.

Die zien dat, heel simpel... Die zien van achteren ook goed te kijken...

Vliegen hebben in hun "2" ogen honderden ogen zitten. Waarmee ze om zich heen kunnen kijken. Tevens voelen vliegen dat de lucht achter zich beweegt zodra je met je hand op ze afkomt. Daarom zitten er in vliegenmeppers oog gaatjes. Toegevoegd na 45 minuten: laatste oog = ook :D

Vliegen leven in een heel andere wereld dan wij. In hun ogen zijn wij als een luiaard, heel traag en sloom. Ze zien en reargeren veel sneller dan wij zelfs kunnen denken. En dan hebben ze ook nog die geweldige ogen die naar alle kanten kunnen kijken, dus ook achteruit. Hebben ze nog een truckje in huis, ze kunnen warmte voelen, ook van onze hand als we ze een mep willen geven. Een ding zien ze niet, als je langzaam met je hand richting de vlieg gaat, ziet en voelt hij die hand niet aankomen. Dat komt omdat wij in hun ogen toch al zo traag zijn en als wij dan ook nog eens langzaam gaan doen, zien ze ons gewoon niet meer bewegen. Wij zien ook de planten niet groeien terwijl ze echt wel bewegen. Zo ziet een vlieg ook een langzaam naar hem toekomende hand.

voor een vlieg ben jij een reus, als er iets achter jou staat wat 100 x groter is dan jezelf zou je het ook merken

Dat komt,omdat ze in tegenstelling met mense,samengestelde (facet) ogen hebben .Daardoor is hun blikveld (helaas) veel groter dan het onze.

Elk facet bestaat uit een lensje, waardoor licht binnen kan vallen. Het licht valt door een pigmentcel, die het filtert. Via een rhabdoorn, een lichtgeleider, komt het terecht op lichtgevoelige cellen (tracheolen). Deze sturen signalen naar de optische zenuwen. Daar worden de signalen gecombineerd. Dit gecombineerde beeld gaat naar de hersenen, die er een coherent beeld van maken en het insect als het ware kunnen vertellen wat het ziet.

Bronnen:
http://www.teleac.nl/jota/aflevering.jsp?a...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100