welke vissen steken onder water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De pijlstaart rog

Het stekelbaarsje.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stekelbaars

Ha, die Mikeyboy; De zwaardvis. Er steekt overigens volgens mij geen enkele vis boven water.

De steenvis. Het is tevens de giftigste stekende vis. Maar er zijn er nog veel meer hoor. Bijvoorbeeld de schorpioenvis, kleine pieterman en de grote pieterman. De rest laat ik voor andere personen over.

de Dusky Flathead fish. Hij komt voor in Australische wateren en je wordt daarom vaak aangeraden om niet zonder surfschoenen te water te gaan. Ze liggen op de bodem - ziet ze niet- maar hebben twee zeer giftige stekels op de rug. Ze zou er dus gewoon op kunnen stappen, maar ook als je ze vangt (er wordt veel op gevist want heel lekkere vis) proberen ze je te verwonden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Flathead_(fish)

In onze eigen Noordzee komt hij voor:" de pieterman". Hij heeft giftige uitsteeksels aan de vin en kieuwen en als hij aanspoelt en vooraan in zee komt te liggen, graaft hij zich in en kunnen badgasten erop trappen. Het is een stekende pijn, de voet zwelt meteen op en je moet gelijk naar de dokter. De EHBO op het strand spoelt gelijk met heet water en intussen is de huisarts al gealarmeerd. Ik ben een Zandvoortse en woon vlakbij het strand, dus ik ken het fenomeen" Pieterman" maar al te goed. De oude Zandvoorters die een met de zee zijn weten wel wat je dan moet doen. Ze pakken de vis, snijden hem open en snijden de lever eruit. Hierin zit het soort tegengif en zij smeren de lever uit over de voetzool. Toch moeten ze altijd nog even naar de dokter. Je kunt er erg ziek van worden als je te lang wacht met behandeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100