Hoe groot is de kans dat als je je haar volledig afscheert je dan een andere haarkleur krijgt? Waaraan is dat te danken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door het volledig af te scheren zal de kleur niet veranderen. Hooguit kan het langere haar wat je had al wat verkleurd zijn geweest onder invloed van zonlicht, en zal het 'nieuwe haar' in z'n originele kleur terugkomen (dus donkerder omdat er nog geen zonlicht op geschenen heeft). Overigens kan je originele haarkleur in de loop der jaren wel veranderen. Het is afhankelijk van de hoeveelheid pigment in je lichaam, en dat kan per periode verschillen. Ook staat de kleurvorming van haar onder invloed van voedingstoestand, gezondheid, schadelijke stoffen (roken bv) en uiteraard hoe ouder, hoe minder pigment.

Die kans is 0, je haarkleur is genetisch bepaald en er is niks wat dat kan veranderen (behalve verf dan).

Dat effect kan alleen bereikt worden als je nu je haar geverfd hebt in een andere kleur. Na het kaalscheren groeit het nieuwe haar dan weer in je eigen originele haarkleur. Wanneer iemands haardos door meerdere kleuringen verpieterd is, is dat wel eens de enige mogelijkheid om weer normaal haar te krijgen.

0.0 kans dat het in een andere kleur terugkomt. Zou wat moois zijn.

Nul ,nee bijna nul ?er zijn situatie's bekend ,dat mensen door schrik ,enorme stress ,in 1nacht grijs werden ,of door een plotselinge pigment uit val . Dus het heeft dan niks met je haar scheer actie temaken ,maar een toevallig samenvallen .

Als je je haat scheert, blijft de haarwortel in je hoofd gewoon zitten. Je haar zal dus in dezelfde kleur terugkomen.

Die kans is zeer klein maar wel bestaande. Dit kan te maken hebben met de pigmentvorming die beïnvloed wordt vanwege de verandering die de kortgewiekte haartjes onderhuids teweeg brengen. De haar-wortels blijven immers nog zitten en die communiceren op 'eigen-wijze' waardoor ze hoe dan ook de rest van jouw interne huishouding beïnvloeden. Er zijn meer dan waarschijnlijk nog andere evenwaardige verklaringen maar dit is de eerste die bij me opkwam.

Externe factoren als zon, voeding, stress en lichamelijke veranderingen kunnen je haarkleur beïnvloeden. Afscheren niet, tenzij je haar op vakantie door de zon veel lichter is geworden. Als je het dan thuis afscheert komt er donkerder haar voor terug. Maar dat donkere zou er sowieso komen, alleen zou het zonder scheren verborgen zijn door je gebleekte haar.

De bovenste haren zijn van nature lichter van kleur, omdat de zon daar bij kan komen. Kam je je haar bijvoorbeeld in een scheiding terwijl je dat anders niet hebt, dan zie je dat de haren bij deze scheiding iets donkerder zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100