Bij welke groep stoffen hoort glucose?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou het toch de koolhydraten noemen, niet de suikers apart. Toegevoegd na 5 minuten: Ook omdat glucose een monosacharide is, in tegenstelling tot suikers: Disachariden zijn suikers die uit precies twee met elkaar verbonden monosachariden bestaan. Verder: In de scheikunde is een koolhydraat een bepaald type verbinding van koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen waarbij de waterstof- en zuurstofatomen in een verhouding 2:1 voorkomen. Ook derivaten met andere atoomtypen en andere verhoudingen worden wel tot de suikers gerekend zolang ze dezelfde basisstructuur hebben. Koolhydraten zijn een van de 5 voedingsstoffen die een mens moet binnenkrijgen om gezond te blijven. Dus: glucose is een monosacharide en hoort tot de groep koolhydraten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolhydraten

suikers...

suikers, bijvoorbeeld glucose, fructose, lactose en sacharose.

Bronnen:
wiki

Zeker suikers, maar wat ook kan: - Koolhydraat/(mono)sacharide - Metaboliet (tussen- of eindproducten die ontstaan nadat een chemische stof in een biologisch systeem) - Organische stof (stof waarvan het 'molecuulskelet' uit koolstofatomen bestaat ) Toegevoegd na 2 dagen: Er schijnt wat onduidelijkheid te zijn over terminologie: - (Tafel/kristal) Suiker is sacharose een disacharide - Het meervoud Suikers wordt vaak als synoniem voor Koolhydraat Glucose behoort wel degelijk tot de suikers. Volgens mij wordt glucose ook wel druivensuiker genoemd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Metaboliet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tafelsuiker
http://www.encyclo.nl/begrip/organische%20stoffen
http://www.natuurlijkerwijs.com/suikers.htm

Het behoort in tegenstelling tot suiker ((C12H22O11) zelf tot de echte suikers. Het opvallende is dat echte suikers niet zoet hoeven te zijn, glucose is 6X minder zoet als suiker en lactose is totaal niet zoet. Dus is de meest specifieke en minst brede groep waartoe glucose behoort de suikers, alle suikers zijn koolhydraten maar dat is zetmeel ook, dus niet alle koolhydraten zoals suiker en zetmeel zijn suikers, daar zijn er niet eens zoveel van! Het is wel DE brandstof voor je hersenen . Toegevoegd na 3 minuten: Ten onrechte worden polysachariden zoals suiken en soms zelfs zetmeel tot de suikers gerekend. dit is onjuist , suikers zijn monosachariden.(worden ook wel de enkelvoudige suikers genoemd maar daar gaan we weer.....) Ze kunnen zonder verdere omzettingen in het spijsverteringkanaal verwerkt worden

Stoffen in het bloed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100