Als het bijvoorbeeld 30km per uur waait bewegen wolken dan ook met deze snelheid ?

En is er verschil van snelheid met zware wolken of lichte wolken? dik/dun.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wolken zijn eigenlijk een soort mist. En mist waait met de lucht mee, het is een onderdeel van die lucht. Maar in die lucht gebeurt heel erg veel. Ook zijn er veel soorten wolken, sommige dalen, terwijl anderen juist omhoog gaan. Als ze omhoog gaan, dan gaat de lucht natuurlijk ook omhoog. Hoog boven in de lucht zijn er allerlei soorten lagen met hun eigen wind, met hun eigen windrichting. Als het aan de grond de wind uit het westen komt, dan kan kilometers hoger de lucht wel uit het zuiden komen en nog veel hoger,b.v. boven de 10 km wel uit het noorden. maar overal waar de wind waait, waaien de wolken mee, of ze nu dun of dik zijn.

Wolken hebben, net als alle massa's, tijd nodig om op gang te komen. Maar als ze eenmaal goed in beweging zijn, gaan ze volgens mij even hard als de wind. Je moet je wel bedenken dat de wind op wolkenhoogte anders kan zijn dan vlak boven het aardoppervlak, waar wij staan.

Eigenlijk is het gewoon simpel te bedenken. Je moet gewoon denken aan een beetje sop in een stroomversnelling. Het gaat met de stroming mee, zoo gaat het ook bij wolken. Deze gaan met de luchtstroom mee. En luchtverplaatsing heeft weer met warmte en hoge/lage drukgebieden te maken. Bij een laag druk gebied zie je veel wolken en regent het veel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100