Hoe kunnen dieren overleven op duizenden meters diep?

Het is ze weer gelukt om nog steeds nieuwe diersoorten te ontdekken, nu in de diepzee.
Maar liefst 17650 nieuwe tot nog toe onbekende soorten.
Maar hoe kunnen die het nu overleven zonder verpletterd te worden door een inmense druk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord is verbluffend simpel: als de druk aan de binnenzijde en buitenzijde van het beestje gelijk is, dan blijft ie heel. Meenemen naar boven en..... boem! Kapot. Explosie.

Ik vind dit zo'n prachtige wonderlijke ontdekking. Het moet met de verdeling van de druk te maken hebben denk ik.

Die dieren zijn bijna geheel opgebouwd uit vaste stof en water. Wij zoogdieren hebben een grote hoeveelheid gas in ons lichaam. Daar zit het verschil..

Ze zijn zo ontworpen dat ze in die diepzee te kunnen overleven...! gewoon schepping.

Naast de juisten antwoorden hierboven gegeven dat en de druk in het lichaam van de dieren op die diepte gelijk is aan de druk buiten EN dat het gehalte aan met gas gevulde delen lager is, is er voor overleven natuurlijk eten nodig. Dieren op grotere diepte kunnen niet van planten leven:Er zijn vrijwel geen planten die op meer dan 30 meter diepte nog kunnen leven, en op 100 meter diepte stopt fotosynthese gewoon (Geen licht van de juiste frequentie). Daarom leven dieren op groite diepte van: - Dode dieren en planten die naar dieper water zakken. Er is een continue regen van organisch materiaal uit de bovenste 30 meter naar de diepzee. Met hierbij af en toe een treat van grote vissen en walvissen. Aaseters dus - Chemosynthese: Het gebruik van chemische reacties anders dan licht gebaseerd om C te binden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100