Ik heb een halfzus dat zeggen ze zou je via DNA kunnen kijken of het inderdaad een half zus is??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit kan worden onderzocht. Een DNA onderzoeksburo zou dan DNA van u en uw halfzus moeten hebben om hier antwoord op te krijgen. Als er ook DNA van de ouder mee kan worden genomen in de test zal deze voor 99,99% betrouwbaar zijn van uitslag. Bel anders even de mensen van onderstaand DNA bedrijf, die kunnen u geheel adviseren en dan weet u ook wat het kost. (vaak niet meer dan 200 euro).

Bronnen:
http://www.consanguinitas.nl/broerzusrelat...

Dat klopt... Dit is inderdaad via het DNA van de vader te herleiden...

Resultaten van een broer-zus relatie test worden weergegeven met de zogenaamde sibling index. Als de index lager is dan 1.00 (50%) dan wordt een biologische relatie tussen de geteste personen minder waarschijnlijk. Als de index hoger is dan 1.00 dan wordt de waarschijnlijkheid van een broer/zus relatie ook hoger. Hoe hoger de index des te hoger de waarschijnlijkheid. Tevens wordt met deze test de half sibling index (half broer/half zus) bepaald

Bronnen:
http://www.consanguinitas.nl/broerzusrelat...

Inderdaad kun je door een DNA test erachter komen of jullie zussen zijn. Je kunt ook zien of julie dezelfde ouders hebben of neit, en daardoor dus ook of jullie halfzussen zijn. Op Ned1. is net het programma "DNA onbekend" geweest waarin het voor andere mensen wordt uitgezocht. Het is dus mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100