Hoe is, uitgaande van de evolutietheorie, de ene diersoort uit de andere voortgekomen?

Als voorbeeld:

De specht is een bijzondere vogel want hij kan iets dat geen andere vogel hem kan nadoen: Met zijn snavel ramt hij een gat in de boom om er een nest in te maken! De evolutie stelt dat er een 1e vogel moet zijn geweest die op 'dit idee' kwam. Die eerste vogel, en talloze na hem, moeten er echter minstens stevige hersenschuddingen van over hebben gehouden en voor veel, heel veel, vogels moet dit fataal zijn geweest want de meeste vogelsoorten hebben helemaal geen beendergestel, geen schedel, geen kaak, geen snavel, waarmee zij effectief op het hout kunnen rammen om en de opgewekte krachten verdragen. De specht heeft echter een heel ingenieuze schedel, kaak, spieren en snavel, die het sterke rammen op het hout mogelijk maken. Deze vogelsoort heeft zelfs een heel speciale constructie die je 'schokdempers' mag noemen, want daarmee kan de vogel de enorme drukschokken opvangen en absorberen die door het snelle en hevige rammen op de boom ontstaan.
Nog een vraag: hoe en waarom zou de eerste vogel die toch veel gemakkelijker een nestje van takjes, twijgjes en blaadjes kon maken op de, voor hem onlogische en absurde, gedachte zijn gekomen een gat in het harde hout van een boom te pikken? Dat was geen intelligent idee van die vogel - hij moet erdoor overleden zijn. Het is duidelijk: van een geleidelijke ontwikkeling naar de specht kan geen sprake zijn geweest; hij moet zijn gehele lichamelijke constructie gelijktijdig hebben ontvangen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bijna goed en toch helemaal fout. Zo verkeerd begrepen. Er is een verwschil tussen een vogel die een stuk boombast lost trekt en een specht. Echter, je kan je voorstellen dat er een vogel is die boombast lost trekt, en in een rotte boom wat stukjes hout los maakt. Als je daardoor meer eten vind dan de vogel die geen hout los trekt, krijg jij meer kindjes. En je kindjes nemen dat vermogen tot hout weg trekken over. Een van de kindjes heeft vervolgens een iets sterkere bouw, en krijgt meer eten => Meer kindjes dan zijn zusjes. etcetc. Op die manier ontstaan gradueel, over hodnerden generaties, nieuwe soorten. Jij gaat uit vanb een intelligente schepper. Mijn vraag aan jou: Als niets slims kan ontstaan zonder dat er een slimmer wezen is om het te maken: Wie heeft god geschapen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100