Wie legt mij in begrijpelijke taal uit waarom ovulatie niet zichtbaar is bij mensen?

Bij veel andere zoogdieren is sprake van een andere variant op dit thema. Ovulatie op afroep bij katten, of gewoon duidelijk waarneembaar (tenminste voor de mannelijke variant van de soort) bij andere soorten. Waarom is dit anders bij de mens?

Toegevoegd na 6 minuten:
P.S. Graag wel een beetje duidelijk onderbouwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er zijn enkel theorien waarom dit zo is één daarvan is dat de man zo bij zijn vrouw blijft, want als hij zijn genen door wil geven, moet hij "thuisblijven"en zo veel mogelijk paren. Want hij kan aan geen enkele vrouw zien of ze ovuleert, zal ze dus daarom ook niet achterna hoeven te rennen en de kans lopen geen enkele maal een vrouw te bevruchten

Bronnen:
http://www.moorsmagazine.com/gasten/bugel9...

De mens is veel complexer dan alle andere dieren... Dus het is wel zichtbaar, maar niet op een duidelijke manier te zien... Er zijn micro-expressies die laten zien dat een vrouw ovuleert, ze is een tikje warmer en heeft meer sexy uitstraling... Het onbewuste ziet het wel degelijk... op een test op internet kun je dat zien... Kies de meest sexy vrouwen op twee plaatjes naast elkaar... en dan is steeds de score het hoogst, van de ovulerende vrouwen, waarom is dat zo? omdat het dus toch zichtbaar is op enige wijze... Het is voor de vrouw veel te gevaarlijk om dat geheim via tekens en zichtbare feiten prijs te geven, dat zou de soort in zijn voortbestaan schaden... vandaar...

Bij de meeste vrouwen is hun cyclus niet zichtbaar, maar toch duidelijk merkbaar.

Als je de dame in kwestie steeds zou temperaturen,zou je het kunnen vasstellen,want de gemiddelde lichaamstemperatuur wijzigt ddor de eisprong. Ik dacht dat ze iets hoger werd,maar het kan ook lager zijn,dat weet ik niet precies,maar het is dus wel zichtbaar.

Volgens mij is het wel "zichtbaar" Kijk maar eens goed naar het gezicht, het gelaat heeft op de een of andere manier ineens een zachtere uitstraling. Zichtbaar is het ook in de houding, de vrouw is dan (vaak) veel aanhaliger, uitdagender gekleed ook :-)

In principe is de ovulatie wel duidelijk. Vrouwen geven signalen af, hebben meer zin in sex, en maken dat ook makkelijker duidelijk, maar wel alleen aan een interessante partner. Ovulatie is bij ons dus niet lichamelijk duidelijk (roze billetjes hebben ook niet zoveel nut met al die lagen kleren), maar aangezien we sociaal behoorlijk ontwikkeld zijn, en verbaal en non-verbaal een heleboel kunnen communiceren, is dat niet echt een probleem. En, op deze manier kunnen we uitkiezen aan welke man we laten weten dat we daar wel babies van willen, ipv dat we het hele mannelijk geslacht achter ons aan krijgen. Mensen-vrouwen zijn evolutionair gezien namelijk kieskeurig wat betreft de vader van hun kinderen: een kind is een grote investering en je moet wel zeker weten dat die man ook voor zijn kind zorgt, en de juiste genen doorgeeft. Bij andere diersoorten zijn de jongen vaak minder (lang) kwetsbaar, en hoef je dus ook minder kieskeurig te zijn met mannen. (je hebt hem alleen maar nodig voor het zaad..)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100