is een grassprietje een levend ding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de biologie wordt een lijst van kenmerken (ook wel levensfuncties genoemd) gebruikt om aan te geven wanneer men spreekt van leven. Daarbij wordt iets dan als levend beschouwd als het alle of de meeste van deze levensfuncties heeft: Homeostase: het vermogen van een organisme om het interne milieu constant te houden. Leven vertoont organisatie en structuur: er is een verband tussen vorm (anatomie, histologie, morfologie) en functie (fysiologie, gedrag). De basale bouwstenen van het leven zijn cellen. Metabolisme of stofwisseling: het opnemen van energie van het geheel van biochemische processen die plaatsvinden in cellen en organismen ten behoeve van de activiteit, groei, voortplanting en instandhouding. Energie wordt van de ene vorm in de andere vorm getransformeerd. Groei: het proces van toename van grootte en complexiteit. Er vinden aanpassingen plaats in structuren of gedrag, die de organismen beter in staat stellen te overleven of voor nageslacht te zorgen. Dit principe van adaptatie aan het milieu is fundamenteel voor de evolutie van populaties. Prikkelbaarheid: het kunnen reageren op stimuli, op veranderingen in het uitwendige of inwendige milieu van het organisme. Voortplanting: het proces waarbij een organisme voor nakomelingen en voor het voortbestaan van de soort zorgt. Voor geslachtelijke voortplanting zijn twee individuen nodig. De nakomeling hebben kenmerken van beide ouders in nieuwe combinaties. Toegevoegd na 1 minuut: met andere woorden: ja, gras leeft. Ja, schimmels leven. Want het heeft 1 van de bovenstaande eigenschappen.

Ja het is een levend organisme en produceert zuurstof doormiddel van fotosynthese...

Bronnen:
biologie

Het is een plant,omdat het geen zenuw stelsel heeft en dus niks kan voelen.Het kan groeien maar het is dus geen levend wezen. Toegevoegd na 34 seconden: Sorry het is wel een levend organisme.

Alle planten dieren schimmels en bacteriën zijn levende organismes

het goeit en zet co2 om in zuurstof. alles wat groeit en iets omzet is levend. wij mensen zetten bijvoorbeeld suikers om in brandstof. co2 is slecht voor ons maar je zou kunnen zeggen dat een plant en dus ook jou grassprietje er dus van leeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100