Was je ooit een eicel, zaadcel of allebei?

Deze vraag is nog niet gesteld zoals ik hem bedoel. Was je als mens met bewustzijn ooit een eicel, zaadcel of allebei? Stel je was een zaadcel, had je dan ook geleefd indien je een andere eicel had bevrucht? Of indien je een eicel was, had je dan ook geleefd indien (wel andere uiterlijke en karakterkenmerken) een ander zaadje je had bevrucht? Of leef/heb je bewustzijn omdat je precies een combinatie bent van dat ene zaadje/eicel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je stelt nu een paar vragen door elkaar: Deze vraag is nog niet gesteld zoals ik hem bedoel. Was je als mens met bewustzijn ooit een eicel, zaadcel of allebei: Nee. Toen je nog alleen een eicel of zaadcel, of in de embryonale fase was, was je geen mens met bewustzijn. Stel je was een zaadcel, had je dan ook geleefd indien je een andere eicel had bevrucht: Mogelijk. Als deze zaadcel een andere eicel had bevrucht, was er mogelijk een foetus ontstaan, deze kan echter ook stoppen met ontwikkelen (miskraam). Hier is echter een sterke vorm van personificatie aanwezig, 'jij' kan geen zaadcel zijn, omdat een zaadcel nog geen persoonlijkheid en/of bewustzijn hebt. Of indien je een eicel was, had je dan ook geleefd indien (wel andere uiterlijke en karakterkenmerken) een ander zaadje je had bevrucht: Zelfde als hier boven Of leef/heb je bewustzijn omdat je precies een combinatie bent van dat ene zaadje/eicel: Nee. Met een andere combinatie van zaadcel en eicel, en dus een ander DNA, had je een ander genotype geweest, en dus ook een ander fenotype. Je naam is echter hoogstwaarschijnlijk hetzelfde, en ook met een ander DNA had je bewustzijn/leven gekregen. Toegevoegd na 12 minuten: had je een ander genotype gehad*

Je bent ontstaan uit een bevruchte eicel. Dus eicel + zaadcel. Je was dus een ''mixje'' van een zaadcel en een eicel.

We bevinden ons hier een beetje op het domein van de filosofie. Maar ik denk dat "jij" pas bestaat, met jouw genen en eigenschappen, na de bevruchting. Nadat de zaadcel de eicel is binnengedrongen. Toegevoegd na 3 minuten: Bewustzijn komt later. Ik denk dat een kind pas beseft dat het bestaat als het 2..3 jaar hier.

Hier kun je het zeer oneens over zijn onderling (weet ik uit eigen ervaring) Ik vroeg me altijd of of ik, ik was geweest als mijn ouders mij een jaar later hadden gekregen. NEE dus, dan was er een andere zaadcel geweest EN een andere eicel DUS dan was ik een broertje of zusje geweest van de persoon die ik nu ben. (maar ik ken dus iemand die denkt dat je het dan wel bent) Nee dus volgens mij: JIJ bent die ene unieke combinatie van zaad en eicel. Zou je de eicel met een andere zaadcel combineren krijg je echt een ander individu (mogelijk zelfs een ander geslacht, duidelijker kan het toch niet zijn) Ik ben altijd zeer onder de indruk als ik daar aan denk. In de race van 1 miljoen zaadcellen naar die ene eicel heeft PRECIES degene gewonnen waardoor IK nu besta. Maar goed, mijn "tegenstander" hierin beweert dan altijd dat er dan een ander persoon hier had gestaan die zich precies hetzelfde had afgevraagd dus volgens hem maakt het niet uit. Nou volgens mij wel dat was IK niet geweest, toch?

Je was ooit een zygote.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100