Hoe kweek ik schimmels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dan zou je eerst moeten weten welke schimmel, waarop kan groeien. ( voedingsbodem) Daarna zou je moeten weten wat bij deze schimmel de optimale temperatuur en luchtvochtigheid is. Hierna zou je aan het mycelium moeten kunnen komen, dat zijn de wortels van de schimmel. je moet weten of ze in het licht, of juist in het donker moeten groeien. Toegevoegd na 14 minuten: Pas dan kan je uitzoeken hoe je een schimmel kan kweken.

Wat voor schimmels wil je kweken? Brood wat je laat liggen op een warme iest vochtige plaats gaat al schimmelem.In laboratoria wordt een voedingsbodem gemaakt van suikers en zouten in een geleiachtige substantie in een petrischaal. Hierop worden wat schimmels, die men vermeerderen wilt aanhebracht, en dan wordt het in een broedstoof op ca 37 graden weggezet. na een paar dagen heb je een volle petrischaal met schimmels. Als je zorgvuldig en schoon hebt gewerkt, enkel de schimmels die je nodig hebt, geb je niet schoon gewerkt dan kunnen er ook verkeerde schimmels bij zitten

De meeste levensmiddelen zoals brood, jam, kaas, vleeswaren, schimmelen bij kamertemperatuur en een beetje vocht. Een makkie dus. Het gaat van zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100