Wat is het nut van een teennagel

Warom hebben we teennagels

Weet jij het antwoord?

/2500

hoevaak heb je je teen gestoten? Of er iets op laten vallen? ter bescherming lijkt mij :P

Omdat de huid onder je nagel zeer gevoelig is, dus je nagels dienen voor bescherming.

De nagels beschermen wel een beetje en de huid onder je teennagel is wel gevoelig, maar als je geen nagels zou hebben, zou er een ongevoelige eeltlaag ontstaan die ook goed zou beschermen. De nagels zijn daarom volgens mij rudimentair. Ze hebben bij mensen geen werkelijke functie meer, anders dan bijvoorbeeld bij een paard of een kat.

Heel lang geleden toen we nog in bomen klommen en we meer grip moesten hebben bij het lopen op gladde ondergrond waren ze wel handig, tegenwoordig dienen ze geen enkel nut of het moet in bed krabben van je andere voet of onderbeen zijn.

Wikepedia De functie van de nagels is dat de nagels de zenuwuiteinden in de toppen van de vingers beschermen waardoor er geen eeltvorming plaatsvindt op de vingertoppen. Door de aanwezigheid van de nagels behoudt een dier dus het gevoel in de vingertoppen. De mens heeft de nagel weten te gebruiken voor onder andere het bewerken van kleine voorwerpen, krabben, pulken enzovoort. In vroegere tijden konden zo ook eetbare wortels uit de grond gekrabd worden. GezondVGZ De nagel bestaat uit gestapelde laagjes cellen die harde keratine (hoorn) bevatten. Deze keratine is verantwoordelijk voor de bescherming van de gevoelige uiteinden van de vingers en tenen. Tevens maken de nagels het makkelijker voorwerpen te pakken en maken ze de vinger- en teentoppen gevoeliger, waardoor aangeraakte voorwerpen beter kunnen worden herkend. Tevens maken nagels het mensen mogelijk om zich te krabben in geval van jeuk. Daarnaast fungeert de nagelriem als een waterbestendige laag en beschermt het hyponychium tegen binnendringende bacteriën, virussen en schimmels. Bovendien is het zo dat de conditie van de nagel een zeer nuttige indicatie vormt voor de algemene gezondheidstoestand en het welzijn van een persoon. Tenslotte hebben nagels een cosmetische functie.

Het dient als bescherming van de huid van de teen onder de nagel. Als je probeert te voelen onder je nagel, merk je dat die huid heel gevoelig is. Wat zou betekenen, als je geen teennagels had, die huid bij een aanraking nogal pijnlijk aan gaat voelen zeg maar en natuurlijk erg snel stuk zou gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100