Waarom heb je 2 longen???

ik snap niet waarom je twee longen hebt, een links en een rechts. je kunt toch beter een grote long of als je er toch al twee hebt, er twee bij doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Anders krijgt het lichaam niet voldoende zuurstof

Da's allemaal een product van de evolutie. 1 Long hebben zou gevaarlijk kunnen zijn voor het geval de long gewond raakt - je hebt er dan geen meer om op terug te vallen. Twee longen minimaliseert dat probleem, omdat er (als er eentje stuk gaat) een over is om mee verder te ademen. De evolutie bepaalt meestal ook dat de meest eenvoudige manier de beste is - wat betekent dat bijvoorbeeld vier longen het te complex zouden maken (en die longen zouden per stuk maar erg weinig lucht binnenkrijgen). Waarschijnlijk zouden mensen die vier longen hebben - als die ooit door een toevallige mutatie waren geboren - een kleinere overlevingskans hebben dan mensen met twee longen. Dus, kort samengevat: het is het meest eenvoudige ontwerp dat wel rekening houdt met eventuele beschadigingen.

Zodat als de ene het begeeft, de andere het nog wel doet, en je kunt blijven leven. Net zoals dat je twee nieren hebt. En twee ogen, oren, benen, armen, etc. Als backup.

Ik denk omdat de longslagader veel makkelijker bijde longen kan komen nu. Het is veel moeilijker om in het midden van een groot stuk dan in het midden van 2 kleine stukken. Dit is efficienter

Niet alleen 2 longen maar ook verschillende andere organen hebben we dubbel! Daaruit blijkt de gulle edelmoedigheid waarmee God de mens heeft geschapen. Toegevoegd na 8 minuten: De Schepper is bij de bouw van onze verschillende organen en lichaamssystemen met gulle edelmoedigheid te werk gegaan. Hij heeft zich niet tevreden gesteld met een absoluut minimum. Het lijkt erop alsof overdaad in plaats van zuinigheid zijn motto is geweest. Ja hij is een blijmoedige gever,wat hij graag ook in de mens terug ziet die naar zijn beeld is geschapen! (2 Korinthiërs 9:7) . . .Laat een ieder doen zoals hij in zijn hart heeft besloten, niet met tegenzin of onder dwang, want God heeft een blijmoedige gever lief.

Bij een long is het de oppervlakte die telt, niet de inhoud. Met 2 aparte longen bekom je een groter oppervlak dan met 1 grote long.

Tijdens 1 ademteug vullen de longblaasjes zoals ze nu zijn zich,onder normale omstandigheden,volledig met lucht zodat de long compleet uitzet. Zou je in een ademteug 1 grote long moeten laten uitzetten dan heb je meer lucht nodig in een ademhaling. Vergelijk het met een grote ballon opblazen,kost een paar keer blazen en 1 kleine ballon ,die blaas je zowat op in adem.

Dit verschijnsel heet redundantie. Belangrijke systemen worden altijd in tweevoud uitgevoerd. Dus bij infectie van een long, heb je nog die andere en kun je blijven leven. Net als bij de nieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100