waarom bewegen luiaards zo langzaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze krijgen weinig energie van de planten die ze eten, en zo vallen ze minder op voor andere wezens die ze kunnen storen. Nu heeft de luiaard erg weinig natuurlijke vijanden. De drietenige luiaard wordt door de harpij, een roofvogel, belaagd. Omdat de luiaard zo langzaam (en voorzichtig!) beweegt, valt hij bijna niet op tussen het dichte bladerdak. Luiaarden kunnen zo voorzichtig bewegen dat ze geen enkel blaadje laten bewegen!

Ze leven van bladeren in bomen, deze geven weinig energie. Ze komen één keer in de week uit de boom om hun behoefte te doen, en gaan dan linea recta weer de boom in. En ze slapen zoals vele zeggen geen 18 uur per dag, maar net aan 10 uur.

Dit is hun natuur ofwel denken ze "haast en spoed is zelden goed" ... Daarbij moeten ze zich niet haasten want er is ruim eten(bladeren) daar hoog in de bomen en vijanden hebben ze ook al niet.Nog enkele weetjes: Het idee dat luiaards 18 uur per dag slapen is een mythe. Uit recent onderzoek blijken luiaards in het wild iets minder dan 10 uur per dag te slapen.[3] Een luiaard komt gemiddeld zo'n één keer per week uit de boom naar de grond om zijn behoefte te doen. Een luiaard loopt op de grond niet sneller dan 2,5 meter per minuut. Over een afstand van een kilometer zou hij ruim 6,5 uur doen.

De haakklauwen maakt het voor hem erg moeilijk om te wandelen en door langzaam te wandelen camoufleren ze zich en vallen dus minder op voor roofvogels

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100