Kunnen wij als mens zijnde het immuunsysteem van moeder Aarde versterken?

Toegevoegd na 1 dag:
met het woord 'immuunsysteem' wordt in dit geval het herstellend vermogen bedoeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aarde heeft al een enorm sterke immuunsysteem. Anders zou het er niet meer zijn, zeker na wat wij er allemaal mee en op doen. Het zal nog sterker kunnen worden als wij stoppen met alleen maar consumeren en nemen. We hebben dan allemaal niet perse nodig, maar doen het alleen maar omdat het gemakkelijker is en goedkoper. Bovendien heeft de aarde alles in zich wat wij nodig hebben, dus erg vreemd is het niet dat we alles zijn gaan nemen. We zijn op bepaalde dingen al meer bewust geworden, zoals dat we niet zomaar meer een boom nemen, maar we daartegen ook weer een nieuwe boom planten. Dit is een begin, en kan met vele andere zaken ook gedaan worden, die we nog niet doen. De aarde is alles wat we hebben, jammelijk is het nog lang niet zover dat de aarde door onze toedoen onbewoonbaar (ook weer vanuit onze standpunt) is geworden, waardoor we nog meer willen gaan doen. Maar gelukkig is de aarde al erg sterk!

De aarde op zichzelf is geen levend organisme, er kan dus ook geen sprake zijn van een immuunsysteem. Moeder aarde is slechts een benaming, geen bewijs van zelfstandig leven. Alle leven op aarde bevindt zich in een zeer complex evenwicht met elkaar en met uitwendige factoren. Er valt niet vast te stellen of het systeem ziek of gezond is, alles is voortdurend aan verandering onderhevig. De mens is op de totale levensduur nog maar heel kort aanwezig en zal waarschijnlijk over zeer lange tijd ook maar weer een onbelangrijke tussenfase geweest zijn. Immuunsysteem prietpraat is m.i. onzin.

De aarde blijft altijd de aarde. Ongeacht wat er mee gebeurd, wel zal het zich altijd opnieuw blijven aanpassen aan de omstandigheden. Het herstellingsvermogen van de aarde, is enorm, maar weer opnieuw naar de omstandigheden. De mens heeft echter maatstaven uitgedacht, waaraan de natuur (aarde) moet voldoen. Wijkt deze af van de maatstaven, dan nemen we wel of geen maatregelen. We tellen opnieuw de plantjes en de diertjes en zeggen dan het gaat slecht, beter of goed met de natuur. Maar daar trekt de aarde zich niets van aan, die kan wel wat soorten verliezen ,dus laten uitsterven. Er zij al miljoenen soorten uitgestorven. De mens kan de natuur het beste helpen, door te vertrekken en niets meer te doen!! In chernobyl, is de mens na de kernramp, gedwongen te vertrekken, hierna is de hele natuur hersteld en komen er zelfs weer zeldzame planten en dieren voor, alleen de mens zelf kan er niet meer komen. Maar dat zal de aarde een rotzorg zijn. Eigen schuld, dikke bult!

hoezo immuunsysteem? die aarde draait al mijoenen jaren hoor. We kunnen het voor onszelf zeer ongezond maken of gezond. De aarde zelf heeft er geen last van. Die overleeft ons allemaal.

Ik zie de aarde als een levend organisme, net zoals wij mensen. Wij zijn met alles en iedereen verbonden, dus ook met de aarde. Wij kunnen zeker het immuunsysteem van de aarde versterken, door er allereerst met respect en achting mee om te gaan. Zoals je zelf behandelt wil worden, zo moet je ook met de aarde omgaan. De aarde huilt nu om het gedrag van de mensen, en is in doodsnood, vanwege het exploiteren en het vernietigen van de aarde. Dit zal zeker zijn weerslag op ons mensen krijgen, en zal zeker niet ongestraft kunnen gebeuren. De balans is weg, en dit zal beven en schudden tot gevolg hebben. Wat wij kunnen doen is om meer positieve gedachten te verspreiden, om goed voor elkaar te zorgen, en verantwoordelijkheid voor elkaar te nemen. En om met respect met het beetje natuur wat er nog is, om te gaan, in het besef dat het om een levend organisme gaat. Dan zal er op termijn misschien weer hoop zijn voor de aarde, en voor ons als mensen, die de aarde bewonen.

immuunsysteem van de aarde?? het is mij niet duidelijk wat je hiermee bedoeld aangezien dit doorgaans op cellulair niveau afspeelt. bij de aarde gaat dit natuurlijk niet lukken. hoe je het op spiritueel vlak wil gaan bereiken is mij eveneens onduidelijk. wat je wel kan doen is een pos bijdrage leveren aan het milieu. tips hiervoor kan je vinden bij de link

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diver...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100