Zijn deze spinnen elkaars prooi?

Ik zag in mijn huis een hooiwagen(spin) die een huis spin had gevangen. Vreemd, ik dacht dat de huis spin veel sterker is dan de fragielere hooiwagen. Maar hij had er echt een mooi pakketje van gemaakt.
Ik ben echter benieuwd of andersom de hooiwagen ook prooi is voor de huis spin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spinnen vreten elkaar ook op, zelfs van de zelfde soort. De spin op je foto is niet de bekende hooiwagen , maar een trilspin. Hooiwagens leven buiten, bij voorkeur tegen een muur. De trilspin heeft erg lange poten, daarom kan hij die andere spin ( huisspin) goed de baas, zo goed zelfs dat hij hem opeet. Zou de trilspin kleiner zijn geweest, dan zal het wel andersom gebeuren.

Spinnen zijn per definitie kannibalen. Ik heb diverse soorten vogelspinnen en deze moeten allemaal apart worden gehouden. En ja, als je het mannetje niet snel genoeg uit het terrarium haalt na het paren zal hij worden gedood door het vrouwtje. Da's even heel eng want je wilt zelf niet gebeten worden maar ook je spin geen letsel toebrengen. Rrrrrrrrr. Maar om op mijn eerste stelling terug te komen dat spinnen kannibalen zijn, dit geldt voor alle soorten. Ze leven ook absoluut niet in groepen of zo. Ben je tevreden met het antwoord en heb je evt. meer vragen, stel ze dan gerust. :-))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100