Waarom vergaat het skelet niet? Heeft 'de natuur' hier een bedoeling mee?

In de bijbel staat geloof ik: 'Tot stof zult gij wederkeren.'
Waarom niet het skelet? Er zijn botten gevoden van miljoenen jaren oud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Skeletten vergaan wel degelijk. De botten die zijn gevonden, zijn fossielen. Onder bepaalde omstandigheden kan een bot een fossiel worden, waardoor het blijft bestaan. Maar dat gebeurt eigenlijk niet als wij als mens begraven worden.

er zijn ook mamoeten gevonden die heeeeel oud zijn het is net hoe ze bewaard worden maar de botten vergaan minder snel omdat ze over het algemeen niet worden opgegeten, en vanwege hun structuur (ze moeten heel het lichaam kunnen dragen) dus heeft het een grotere dichtheid in vergelijking met vlees Toegevoegd na 2 minuten: de oude botten die zijn gevonden, worden meestal gevonden op plaatsen waar ze niet of nauwelijk verteerd worden bijvoorbeeld in een moeras omdat daar z.g.a. geen zuurstof is

Een skelet vergaat zeker wel. Na ongeveer 10 jaar, afhankelijk van de omstandigheden, zijn alleen de dikkere botten nog over ( zoals schedel en bekken ).

het ligt aan de omgeving, dus de natuur heeft hier geen enkele bedoeling mee om een skelet te laten vergaan. het factoren *uit de natuur) die ervoor zorgen hoe snel een skelet vergaat, en of het wel vergaat. een skelet zal in een vochtige en warme jungle zal het heel snel vergaan. een skelet op een droge vlakte zal er veel langer over doen ligt het onder water in het veen (zure grond, afgesloten van lucht) kan het honderden jaren intact blijven (zelfs de huid en de haren) het wordt dan als het ware geconserveerd en de huid wordt gelooid tot leer een bacterie die help het lichaam af te breken heeft 3 dingen nodig om optimaal zijn werk te kunnen doen -vocht -warmte -voedsel (het lichaam dus) helemaal snel gaat het als er ongebluste kalk over een lichaam gestrooid wordt. heeft de bacterie geen een van bovenstaande factoren mee kan een lichaam mummificeren.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verrotting

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100