ik heb laatst een vreemde insect gezien weet iemand wat voor beest het is?

Ik zat dus rustig achter het huis en ineens zie ik een insect laag bij de grond vliegen, en die kwam op mij af, dus ik liep richting de deur en na zoeken kwam hij weer op me af, toen ben ik achter de deur gaan staan en toen hij me niet meer zag ging hij weg. Ik heb hem nog nooit eerder gezien en mensen die ik ken ook niet.. hij lijkt een beetje op een bij maar dan is het achterlijf oranje, heel erg behaard, en het gekste van alles, hij had een puntige snuit net als een mug maar echt zichtbaar dik en net zo lang als het hele lijf.

Toegevoegd na 13 minuten:
echt het kopje en de snuit waren zwart, het lijf was helemaal oranje (niet gestreept) en je zag dat die heel behaard was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien bedoel je een 'grote wolzwever'. In het Latijn Bombylius major. Het lijkt een kleine soort hommel, maar hij heeft een lange zuigsnuit. Ze komen algemeen voor in Nederland en Europa en zijn erg mobiel. Ze vliegen van bloem naar bloem op plaatsen die grassig, bloemrijk en zonnig zijn.

Bronnen:
Insecten / door B. Gibbons

Was het wellicht een horenaar? Een soort reuzewespen? Die hebben wij in Limburg ook veel, dus wellicht is er eentje bij jullie in het barre noorden terecht gekomen? Toegevoegd na 1 minuut: 'Reuzenwesp'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100