Wat doet een kat met een dode muis?

Toegevoegd na 18 minuten:
De antwoorden verschillen nogal. Heeft dit te maken met de soort kat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere kat doet wel wat anders met een muis :P De een die blijft er een beetje mee spelen, de ander eet hem op en weer een ander doet hem kado aan zijn baasje. En sommige katten doen al deze dingen wel eens. Het ligt er maar net aan wat voor bui ze hebben. Sommige katten nemen uberhaupt niet eens de moeite om op muizen te jagen XD

Meestal niks meer, nadat hij dood is. Voor het voedsel hoeven ze het tegenwoordig niet meer te doen. Maar als ze honger hebben, dan zal hij hem opeten.

Mijn kat eet ze altijd op xd, hij laat alleen het hoofdje liggen

Meestal spelen ze er mee, tot ze het zat zijn.

Op eten, ook vogels bijv.

Het aan het baasje presenteren als cadeau Toegevoegd na 2 minuten: over de vraag in je uitbreiding: nee

Mee spelen, ookal is die dood.

dat hangt er van af. katten die gewend zijn aan vlees, zullen ze meestal opeten. ik koop af en toe muis voor mijn katten, en ze lusten het graag. verder hangt het af van de leefsituatie van een kat, en het voedselaanbod. een zwerfkat of boerderijkat zal de muis echt niet versmaden. bij weldoorvoede katten is het alleen de jacht die leuk is, daarna kijken ze er niet meer naar om. soms brengt de kat een dode muis naar de eigenaar, als goedbedoeld presentje. een muis die wel gevangen wordt, maar nooit opgegeten, is de spitsmuis. die zijn vies. Toegevoegd na 1 minuut: bij weldoorvoede katten is het SOMS alleen..

Afhankelijk van je kat zal hij de muis laten liggen na wat spelen, het opeten, of het heel trots aan degeen die hem voert komen presenteren. Wat hij doet hangt af van de bui, en of hij honger heeft en of hij het beestje als eten herkent. (Huiskatten hebben dat probleem nog wel eens, dat ze wel op instinct de prooi pakken, en daarna niet weten: Hoe nu verder!?)

Vogels eet mijn kat helemaal op maar muizen legt ze dood maar nauwelijks geschonden naast mijn bed, voor mijn ontbijt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100