Waarom bestaan er rechte bananen?

Ik weet waarom bananen krom zijn, maar waarom zijn sommige bananen recht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is deze uitvinding nu wel af :) Waarom zijn bananen krom? Een vraag die binnenkort misschien niet meer aan de orde is. De 56-jarige Duitser Karl Friedrich heeft namelijk een apparaat uitgevonden dat bananen recht maakt. Hij heeft patent aangevraagd op zijn vinding, aangezien de 'bananensigaar' volgens Friedrich nu al populair is. Hij wordt naar eigen zeggen overstelpt door telefoontjes van mensen die zijn vinding willen gebruiken. Maar voorlopig is het toestel er alleen nog maar op papier. Zijn 'uitvinding' bestaat uit een rolband waaraan de bananen hangen, terwijl robotten de kromme delen wegkappen. Over de gekapte delen wordt een biologisch afbreekbaar goedje gespoten. "Dit is de beste uitvinding sinds gesneden brood! Afhangend van hoe krom de banaan is, zullen er stukken afgesneden worden. De banaan wordt dan hersteld met een biologisch afbreekbaar product. En de afgekapte stukken kunnen nog gebruikt worden, in fruitsalades bijvoorbeeld," zegt de uitvinder. Kromme stukken van het gele fruit zijn binnenkort verleden tijd, zo zegt Friedrich. "Rechte bananen zijn immers makkelijker om te eten, en makkelijker om op te bergen."

Bronnen:
http://frontpage.fok.nl/nieuws/180564/1/1/...

Als je de bloemtros van de banaan ondersteund, blijven ze recht. En dit is makkelijker bij trAnsport: zo passen er meer in een doos.

Als je het antwoord van jelle een beeeeetje veranderd: Mensen ondersteunen de bloementrossen van de bananen, daardoor blijven ze recht en als je ze dan naar een andere plek/ander land brengt, kunnen er meer bananen in een doos. xx Cookje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100