Waarom krijgt onze gecastreerde hond nog steeds af en toe een erectie?

Hij heeft geen testikels meer. Dan is er toch ook geen testosteron meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Testosteron wordt niet alleen in de teelballen (testes) gemaakt, maar ook in de bijnierschors (dat is een gebied in de nieren). Daarom hebben zowel mannen als vrouwen ook mannelijke hormonen (testosteron). Omdat bij mannelijke dieren het testosteron ook in de teelballen wordt gemaakt neemt na castratie het niveau aan testosteron wel drastisch af waardoor het ook ingrijpt in de seksualiteit. Kennelijk is er bij jou hond nog voldoende testosteron om de reactie op te wekken, maar zoals je zelf aangeeft is dat maar soms.

misschien omdat hij niet alleen tussen de achterpoten, maar ook tussen de oortjes een mannetje is? sommige gecastreerde katers kunnen ook vol overgave rijden op een knuffel of vachtje.

Een gecastreerde hond kan geen kinderhondjes meer maken, net als bij mensen het geval is, wanneer een man er een knoop in heeft laten leggen. Maar een man heeft dan nog steeds testosteron in z'n lichaam, hoor. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb ook nog een testosteron-link voor je gevonden, dan kun je er wat meer over lezen...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Testosteron

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100