Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Uit haar spinklier.
"Fijne spinklieren in het achterlijf van de spin produceren het spinsel. Vanuit de spinklieren lopen miniscule kanaaltjes naar de meestal zes spintepels, die weer overgaan in talrijke spinbuisjes. De vloeibare zijde wordt door deze buisjes naar buiten geperst, waar de draad al snel verhardt aan de lucht. De spin kan naar wens één of meerdere spinklieren in werking stellen."

http://www.panim.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=73
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Uit zijn achterwerk
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het meeste aan de spin is achterwerk. Onderaan op het uiteinde van het achterlijf hebben spinnen een soort uier. Bij moderne spinnen met meestal 6 tepels. (Er zijn ook antieke spinnen die achter hun prooi aan puffen i.p.v. netten of zoiets te maken.) De stroop die hier uitkomt, hard onmiddellijk uit als een soort 2-komponenten-lijm. In tegenstelling tot een koe, kunnen spinnen bewust kiezen wat er waar moet uitkomen. Klimdraden, zweefdraden, kleefdraden, inpakdraden, enz... De verwerking van de draden doen ze met de poten. Ik weet het, een klein verschil met spiderman, maar die zou nogal een gek figuur slaan met een uier ;-).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
+, fascinerend zo'n spin!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding