Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de optimumtemperatuur voor smaak?

Als je een bak roomijs net uit de vriezer haalt dan proef je er weinig van (afgezien van het feit dat het moeilijk te eten is). Als je melk drinkt die niet in de koelkast heeft gestaan is de smaak sterker. Maar kunnen we zeggen dat je hete thee nou zo goed proeft?

Toegevoegd na 9 minuten:
Op lichaamstemperatuur wordt hier gezegd, maar volgens mij hoort de bovenkant van de tong (waar je mee proeft) bij de schiltemperatuur en is dus erg afhankelijk van de buitentemperatuur...

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Biologie
592

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Voor bijna alles geldt dat producten op lichaamstemperatuur het sterkst smaken. Je smaakpapillen worden dan niet beïnvloedt door kou of warmte.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik denk dat de optimumtemperatuur iets anders is dan de temperatuur waar je het meest proeft. IJs is gemaakt om koud te eten, in denk het lekkerst net voor het gaat smelten. Chips bij kamertemperatuur en cola een graad of 10. Eten van de chinees net uit de koelkast is niet weg te werken etc etc. Het heeft ook te maken met de structuur. IJs is alleen echt lekker als het nog een beetje hard is, nasi juist als de vetten goed warm zijn, dus zachter. Dan geven ze de smaak van de kruiden ook beter af.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding