Ik heb een grijze muis gevangen in ons huis. Mijn dochtertje wil het dier als huisdier houden, maar wat zijn de gezondheidsrisico's voor de mens?

Heeft een "wilde" muis meer ziektekiemen dan bv. een tamme hamster of een konijn? Van rioolratten weet ik dat de beet dodelijk kan zijn vanwege de ziektekiemen.

Toegevoegd na 16 uur:
Heb het beestje vrijgelaten in de vrije natuur, hopelijk heeft niemand er nog last van en is het dier gelukkig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja een wilde muis heeft meer bronnen van ziekte dan een tamme, simpelweg al door de plaats waar het beestje opgroeit. ik zou hem gewoon weer buiten vrijlaten. een wilde muis krijg je ook heel moeilijk tam, en als ze straks een keer gebeten word kijkt niemand meer naar het beestje om. ik zou hem vrij laten, word ie vast zelf ook gelukkiger van.

misschien heb je hier wat aan ? Toegevoegd na 3 minuten: ik denk dat hij net zo sterft als het ijsbeertje knut,... niet leuk

Bronnen:
http://members.chello.nl/t.comis/mimosamui...

Diertjes horen niet in een kooi maar vrij in de natuur, je kunt beter je kind aanleren dat het zware mishandeling is ook al is het een muisje! Dus laat het muisje maar snel weer los!!!!!!!

Koop een konijntje voor haar en laat het muisje teruggaan naar de vrije natuur waar hij vandaan komt

Wilde muizen zijn niet tam te krijgen als ze niet zeer jong meer zijn. Ze zullen altijd de mens als vijand zien en van zich af bijten en enorm springen, waarbij ze ook aanvallend kunnen bijten. Spitsmuizen hebben bovendien een giftige beet. Ze kunnen van alles onder de leden hebben maar ik denk dat het niet zo erg is als bij ratten. Deze dieren zijn agressiever en vreten letterlijk van alles. Je kunt deze dieren dus totaal NIET vergelijken met tamme muizen en -ratten. Deze zijn gekweekt en hebben ook instinctief geen angst voor mensen meegekregen. De juiste verzorging houdt hen vrij van de pathogene die hun wilde soortgenoten inde natuur opdoen. Wilde muizen en ratten zijn vaak ook dragers van pathogenen waar ze zelf niet of nauwelijks ziek worden. De Yersinia Pestis is wel de beruchtste (verwekker van de PEST die helaas in aantal gevallen langzaam toe neemt. Een andere zaak is, dat je voor elke muis die je vind er minstens 10 anderen aanwezig (kunnen) zijn. Als je dan toch een aaibaar huisdier wilt, neem dan een kat. Heb je beide problemen onder controle!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100