Kan er, als er steeds meer CO2 in de atmosfeer terecht komt, op den duur een zuurstoftekort op aarde ontstaan?

Met de kap van de regenwouden en achteruitgang van het plankton neemt ook de productie van zuurstof af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De natuur heeft het kenmerk zich altijd weer te stabiliseren. Dat blijkt uit het verleden. Is er meer CO2 dan is er meer planten en bacterie leven mogelijk die weer zuurstof produceert. Of de mens hier baat bij heeft, waarschijnlijk niet. Maar de aarde verwerkt dat wel in verloop van 1000den jaren of meer. Maar uiteindelijk zal ook de aarde weer ten onder gaan als geheel. Een belangrijke spreuk vindt ik dan ook: het enige wat nooit veranderd is dat alles veranderd.

Interessante vraag, ik denk het theoretisch gezien wel zou kunnen. Maar er zijn zoveel bomen op de wereld, de mens moet wel erg dom zijn om elke boom te kappen. Dus praktisch gezien zal dat niet gebeuren denk ik.

CO2 is zwaarder dan lucht (stikstofgas en zuurstofgas) dus de zuurstof zou verdrongen kunnen worden door het CO2-gas. Echter, door het gebrek aan zuurstof zal de aanmaak van CO2-gas afnemen (hier is immers zuurstof voor nodig). Zolang er dan nog CO2-verbruikers zijn zal een bepaald evenwicht gaan ontstaan. Dit is zuiver theoretisch en de vraag is of dit evenwicht nog een voor de mens leefbaar klimaat inhoudt.

eigelijk is het broeikas effect een puur natuurlijk proces. het enige wat er gebeurt als die laag verdwijnt is dat er te veel straling op ons neer komt. maar er word nogal overdreven over gedaan zodat er meer mensen overstappen naar groene stroom ect. net al de olie prijzen zogenaamd hoger worden door de onrust in de arabische wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100