Wat is de functie van lippen?

Toegevoegd na 3 minuten:
Je mondlippen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij hebben lippen meerdere functies. Je kunt je mond er goed door dicht houden, het zijn dan een soort "stootkussens die maken dat je je mond dicht kunt houden zonder erg te hoeven "klemmen". Lippen helpen bij de spraak, bij het uitspreken van woorden. De uitdrukking van je gezicht wordt erdoor beïnvloed bij het eten helpt het bepalen of iets warm of koud is Fluiten doe je ook met je lippen

Als je zomers, terwijl het warm is een lekker koel glas bier ziet, dan heb je ze nodig om met je tong overheen te strijken, een teken van bierbegeerte. Ook schijnen veel jonghens,als meisjes dat doen. er een soort uitnodiging in te zien. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn uiteraard veel meer functies voor je lippen, maar anderen hebben ook het recht hier hun zegje te doen.

Je mond kunnen beschermen tegen uitdrogen. Of; Na veel gepraat eindelijk je mond stil houden. Of; Netjes kunnen eten.

Waarschuwen voor warm/koud voedsel

Je hebt figuren die er een peuk tussen willen klemmen. En vooral vrouwen klemmen er graag ook wat anders tussen. Toegevoegd na 16 uur: .....Een lipstick klemmen vrouwen vaak tussen hun lippen.

Zonder (mond)lippen zouden we een heleboel klanken niet kunnen maken, bijvoorbeeld de "b", de "p" en de "v". En je zou niemand meer na kunnen fluiten, of vogeltjes kunnen nadoen, of kaarsjes uitblazen..

Voor het vormen van bepaalde spraakklanken, bv de P en de B gebruik je je lippen. En je kunt er lekker mee zoenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100