Herkent iemand dit beest ??Wat is zijn naam?

We hebben hem regelmatig gezien in de tuin in Spanje....wie weet hoe die heet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net als vandenprinschgeenkwaad denk ik ook aan een boktorachtige. In het Engels kan je zoeken op Sawyer Beetles. Mogelijk is het de Monochamus galloprovincialis (dennenboktor), zie de verschillende foto;s in bron 1 of de Black Pine Sawyer Beetle (Ergates spiculatus), zie bron 2 en 3. In bron 3 zie je een Amerikaanse versie hiervan. Beide zijn best schadelijk voor naaldbomen kennelijk. Toegevoegd na 9 minuten: Als ik je foto uitvergroot kan ik niet zo goed zien of de kever een wit vlekje heeft in een V vorm bovenaan het rugschild. Als dat er is dan is het de "white spotted sawyer", bron 4.

Bronnen:
http://davesgarden.com/guides/bf/showimage/1054/
http://images.google.com/images?hl=nl&rls=...
http://images.google.com/images?q=Monocham...
http://www.flickr.com/photos/mark_leppin/3...

Met die enorme sprieten en dit formaat : volgens mij is dit een kakkerlak.

Dit is de Amerikaanse kakkerlak. Zit veel in riolen en putten ik kom ze hier in Portugal vaak 's avonds op straat tegen.Als ze te lang "droog" staan versuffen ze en sterven. Doen weinig kwaad.

Het is de heldenboktor. onderstaand een foto uit mijn eigen collectie. latijnse naam is Cerambyx cerdo. lengte is 24 tot 53 mm. voelsprieten van het mannetje zijn veel langer dan van het vrouwtje Heldenboktor is een beschermd insect!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100