Waar vind ik een overzicht met namen en plaatjes van de meest voorkomende vogels in Nederland?

Ik zou het leuk vinden om wat meer vogelsoorten te kunnen herkennen.

Toegevoegd na 27 minuten:
En waar vind ik een overzicht van plaatjes van hoe ze eruit zien in vlucht? Dat maakt ze soms herkenbaarder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar is een mooie website voor: http://www.vogelvisie.nl/ Toegevoegd na 39 seconden: In een groot aantal gevallen kun je er zelfs nog een geluid bijkrijgen, zodat je ze ook nog kunt (proberen te) herkennen aan hun geluid. Toegevoegd na 32 minuten: Als je trouwens nog iets leuks met vogels wilt doen: http://www.beleefdelente.nl Een site van de vogelbescherming, waarbij je gedurende de lentemaanden via een webcam een achttal vogels kunt volgen in hun nest. Hoe ze broeden, hoe de jongen uitkomen, hoe ze gevoederd worden en hoe ze op den duur het nest verlaten. Hier kunnen af en toe trouwens ook best minder leuke beelden in naar voren komen zoals vorig jaar, toen een heel nestkastje koolmeesjes het niet gered heeft. Dit jaar zijn de volgende vogels te volgen: Steenuil, Oehoe, Ooievaar, Boerenzwaluw, Boomklever, IJsvogel, Purperreiger en slechtvalk. Ik ben heel erg gecharmeerd van de uiltjes. Vooral de oehoe's waren vorig jaar leuk, toen ze hun eerste vliegoefeningen gingen maken.

Om een bepaalde vogel proberen te identificeren gebruik ik altijd al eerste deze lijst: http://vroegevogels.vara.nl/Vogel-Top-100.575.0.html en hiermee kom je nog veel verder: http://www.vogelvisie.nl/ Toegevoegd na 4 minuten: 'k Had nog niet gezien dat die tweede site al als antwoord gegeven was. Ter compensatie hier nog een goede derde mogelijkheid: http://www.vogel-pagina.nl/

Vogelbescherming Nederland heeft de 25 meest voorkomende soorten op een rijtje gezet met foto. Zie de link.

Bronnen:
http://www.vogelbescherming.nl/nl/tuinvoge...

Deze site heeft beschrijvingen en foto's en geluiden van vogels, uitgesplitst in biotopen, dus bijvoorbeeld stad, kust, en wintergasten: http://www.ivnvechtplassen.org/ivn_vogels/ Ik heb zelf 'Vogels van Europa' van Capitool veldgidsen, een boek weliswaar, maar heel handig omdat je per soort een foto ziet van de volwassen vogel, zittend en in vlucht, soms ook foto's van het vrouwtje en de jonge vogel als die er anders uitzien. Plus daarbij ook een goede beschrijving en kleine plaatjes van vogels waar ze eventueel mee verward zouden kunnen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100