Hoe kan een nagel groeien terwijl deze vast aan de vinger zit?

Hoe kan het dat je nagel groeit? Hij zit toch vast aan de vinger, als je eraan trekt kun je hem niet los trekken en als je je nagel verliest doet dat verschrikkelijk veel pijn. Desondanks groeit deze toch zonder dat je het merkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onze nagels bestaan net als onze haren uit oude dode cellen. Omdat er aan de basis van de nagel wel jonge cellen zitten die zich als maar vermenigvuldigen kan een nagel groeien. De jonge nagelcellen maken keratine, een stofje dat in de cel wordt opgeslagen. Hoe meer keratine in de cel, hoe luier de cel wordt totdat hij helemaal niets meer doet en afsterft. Een nieuwe jonge cel duwt dan de oude dode cel omhoog totdat deze jonge cel ook afsterft en omhoog wordt geduwd door weer een nieuwe cel. Op deze manier groeit je nagel langzaam naar boven in je nagelbed . Een vinger nagel groet ongeveer 2-3 mm in een maand, dit is 3 keer zo snel als je teennagels. Ook groeien je nagels in de zomer sneller dan in de winter. bron: http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/het-menselijk-lichaam/hoe-kunnen-je-nagels-groeien

Je hebt niet 1 nagel hé. Het zijn vele lagen die alsmaar doorgroeien.

Het werkt net zo als het groeien van je haar.

je nagel bestaat uit een levend deel en uit een dood deel. het witte deel (de uitgroei) heeft geen gevoel. net als bij je haar. als je haar uit je hoofd trekt (deel waar het leeft) voel je dit. het knippen van je haar is gevoelloos. het groeien voel je dus ook niet

Een nakomertje: ik heb eens een Indische sadi gezien met 1 (en geen 10) vingernagel van 70cm, het kan ook een meter geweest zijn. Hij had sinds hij als jongeling sadi geworden was die nagel nooit meer geknipt. Zeer vreemd was dat die nagel schroefvormig was en geleek op de structuur van een runderhoorn. Kortom: weinig aantrekkelijk dus knippen maar.

weer een onvoorstelbaar bewijs van onze Schepper hoe perfect Hij is.

op dezelfde. manier als haar.dat zit ook vast in je hoofdhuid.of bomen,die zitten vast in de aarde.lijkt me niet zo moeilijk dit zelf te bedenken,maar allee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100