Hoe komt het dat mijn vrouw wakker wordt als ik het geluid van de tv afzet.? Zie uitleg.

Als ik in de woonkamer achter de pc zit,kijkt mijn vrouw tv.
Op en gegeven moment valt ze in slaap.
Als ik de pc stop,en het licht in de woonkamer uitdoe,is er nog niks aan de hand.
Maar zet ik de tv af,dan wordt ze binnen enkele seconden wakker.
Hoe kan dat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat ze op dat geluid in slaap is gevallen, zodra het geluid veranderd..verstoor je haar slaap. Dat is het zelfde met kleine kinderen die slapen in een rijdende auto, zodra de auto stopt..wordt het kind 9 van de 10 keer wakker. Het geluid werkt als het ware als een soort muziek doosje, een rustgevend geluid op de achtergrond. Zodra het geluid onderbroken wordt, wordt ook de slaap onderbroken. Nu is het natuurlijk ook zo dat ze dan nog niet in de remslaap zijn, maar in de rustfase.

Een "Pavlov-reactie", blijkbaar heeft ze zichzelf (onbewust) geleerd om wakker te worden op het moment dat je de tv uitdoet. Toegevoegd na 2 minuten: ...omdat ze weet dat ze dan naar bed "moet" (dus ik ga ervan uit dat ze het zichzelf onbewust heeft aangeleerd: Je onbewuste kan ook reageren op geluiden, zelfs al slaap je (en ja, blijkbaar werkt het ook als het geen hard geluid is))

Het gehoor werkt als waker tijdens de slaap; zelfs van het kleine geluid van het behoedzaam openen van een slaapkamerdeur kan een vast slapende mens wakker worden. En je vrouw wil weten waar je blijft natuurlijk ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100