Ik kan geen verschil zien tussen kleine mannetjeseenden en kleine vrouwtjeseenden.(jonkies) Beginnen ze allemaal in vrouwtjeskleuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat klopt redhead, de woerden zijn ietsjes donkerder op de rug, maar dan moet je wel heel goed kijken. ook na de rui in juni hebben de woerden tijdelijk het uiterlijk van een vrouwtje, oppervlakkig gezien.

Dat klopt. Bij kuikentjes van de kip is dat hetzelfde. Met het blote oog en voor de leek eigenlijk niet te zien. Niet voor niets is kippensekser (of eigenlijk kuikenskser) in de pluimveeindustrie een écht beroep. Daar willen zde het blijkbaar echt graag snel weten (gaat leggen / hokje één, gaat niet leggen / destructor), en zijn er dus mensen de hele dag bezig onder hun rokjes te kijken.

Is inderdaad moeilijk te zien. Pas op latere leeftijd kun je zien dat de 'mannetjes' in de natuur mooier zijn dat de 'vrouwtjes' ;)

ik weet niet vanaf wanneer je het kunt zien, maar de mannetjes eenden heb altijd een krulletje in de achterste staartveer. Bij de vrouwtjes is dit gewoon recht.

Bij kippenkuikens kijken ze naar de twee rijen slagpennen, deze zijn of alletwee gelijk, of een rij van de twee is korter. Nu is een eend geen hoenderachtigen, maar misschien geldt het ook voor eenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100