waarom kan je je pink niet buigen zonder dat je ringvinger ook buigt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je pink en ringvinger hebben elk een eigen pees, maar tussen die pezen zitten verbindingsstukjes. Als de pees van je ringvinger aangespannen wordt, wordt tegelijkertijd ook de pees van je pink aangespannen. Daarom kan je je ringvinger en je pink niet zo goed los van elkaar buigen.

Bronnen:
willem wever.nl

Ik heb laatst bij Qi een soort van grappige wetenschapshow op BBC gezien dat er in je vingers geen spieren zitten alleen maar pezen die worden aangestuurd door spieren in je arm, en je vingers delen spieren. Dus denk ik dat je pink en je wijsvinger dezelfde spier delen.

Bronnen:
http://www.qi.com/talk/viewtopic.php?t=112...

Als je van klein kind af aan gewend bent ze onafhankelijk van elkaar te buigen/strekken, is dat later ook geen probleem....Ik heb vanaf 6 jaar fluit gespeeld en pianoles gehad, en zowel links als rechts bewegen de vingers 'los' van elkaar.

Merkwaardig, dat is bij mij helemaal niet zo. Zou dat komen doordat ik een muziekinstrument bespeel en mijn vingers daarom onafhankelijk van elkaar moeten kunnen bewegen? In elk geval baart oefening kunst, dus jij moet ook kunnen leren om je pink en je ringvinger afzonderlijk te bewegen.

Door middel van oefening lukt het wel hoor. Probeer het maar eens een uur, je zal merken dat het lukt of in iedere geval een stuk beter gaat dan de eerste keer. Verder hebben ook je pezen ermee te maken zie de andere antwoorden :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100