Gilt een spin als je hem verbrand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Als de Goliath spin (Theraphona leblondi of Goliath bird-eater) zich bedreigd voelt, maakt ze een zeer luid sissend geluid dat op het blazen van een kat of een slang lijkt. Het geluid komt echter niet uit de mond, maar ontstaat doordat de spin de haren op haar poten tegen elkaar wrijft. Dit noemt men striduleren. Toegevoegd na 13 minuten: Even voor de duidelijkheid, die min staat nergens op!

Bronnen:
dierenweetjes
http://dier-en-natuur.infonu.nl/dieren/204...

Nee! Hij piept......

Je kunt hem toch ook vangen en elders loslaten?Of gewoon je voet erop als-ie dood moet? Maar verbranden..dat vind ik eigenlijk erg onnodig. Elk dier voelt pijn als hij wordt verbrand. Gillen zal hij niet maar pijn voelen wel.

Nee, spinnen kunnen geen geluiden maken, omdat ze geen delen hebben om dit te doen. Spinnen net als alle andere geleedpotigen hebben geen stembanden, en dus kunnen ze geen geluid produceren. Sommige insecten, zoals de sissende kakkerlakken en een aantal kevers kan een "sissend" geluid produceren, dit wordt bereikt door het forceren van de lucht uit hun tracheeën. Siphonen zijn de kleine gaatjes langs de zijkant van de buik waarmee insecten kunnen ademen. Spinnen hebben boeklongen die een totaal andere structuur hebben. De insect zijn luchtgat is klein en rond, dus werkt het enigszins als een fluitje, waarmee bepaalde aangepast insecten zoals sissende kakkerlakken lawaai maken. Sommige spinnen kunnen communiceren door te kloppen op de grond door specifiek ritme, maar anders dan dat kunnen ze geen enkele soort van hoorbare ruis maken. Toegevoegd na 3 minuten: Naast wat Anne zegt dan inderdaad over de Goliath spin, maar die zul je hier niet zo snel tegenkomen! ;)

nee spinnen kunnen geen harde geluiden maken.

Nee, en ik ga het ook niet proberen.

Ik heb het 1 x gedaan. Maar hoorde niets.

Spinnen hebben geen stembanden. En zou jij nog vis eten moesten die dieren stembanden hebben? Wat een geluid als de visnetten bovengehaald worden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100