Hoeveel weegt het kalf van een koe wanneer het ongeveer 1 week oud is, en hoeveel liter melk zal het dan per dag drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kalf weegt ongeveer 43 kg wanneer het 1 week oud is. Bij de geboorte weegt het zo'n 40 kg ... daarna voegt het ongeveer 450 gram per dag toe aan z'n gewicht Toegevoegd na 7 minuten: Ehhmmm ... vergeten te beantwoorden, maar het kalf zal zo tussen de 15 en 20 liter melk per dag drinken bij de moeder.

een kalf weegt bij de geboorte ong 40 kiloe maar hoeveel het drinkt zou ik niet weten...

Ongeveer tussen de 40 en 50 kilo. Stierkalfjes zijn meestal wat zwaarder dan koekalfjes. Ze drinken 6 tot 8 liter per dag.

op de eerste vraag is al duidelijk antwoord gegeven (gewicht is tussen de 40 en 45 kilo) Qua hoeveel liter per dag: Er is een verschil tussen de hoeveelheid liter melk dat een kalfje drinkt als het bij de moeder drinkt en wanneer het niet bij de moeder drinkt. In het eerste geval is dat zo'n 12 liter en in het tweede geval zo'n 6 liter. Een kalfje dat bij de moeder drinkt groeit dan ook sneller.

Een kalf weegt bij de geboorte ongeveer 40 kilo. Als het een jaar oud is weegt het 350 kilo. Een kalf drinkt gedurende de dag bij zijn moeder precies zoveel als hij nodig heeft (logisch he?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100