Hebben dieren ook vrienden zodat als die vrienden dan dood gaan dat ze dan ook verdrietig kunnen worden?

Toegevoegd na 3 minuten:
en dan bedoel ik ook insecten enz.

Toegevoegd na 4 minuten:
want insecten kunnen best snel doodgaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er aan, sommige dieren zijn verder ontwikkelt in zulke dingen dan andere. Een insect zal dat niet hebben, maar ik kan me een clip van een olifant herinneren die een soort van rouw ritueel had voor een andere olifant.

ja hoor als je 2 hondjes hebt en 1 ervan sterft dan gaat de andere hem overal zoeken en die zal een paar dagen niet zijn eigen zijn

jazeker, ik heb hier vijf katten, waaronder twee vriendenparen. ze wassen elkaar, en slapen in elkaars pootjes. hoe katten reageren na de dood van een vriendje valt niet helemaal te voorspellen, maar vaak zie je dat ze duidelijk een rouwperiode doormaken. Toegevoegd na 28 minuten: nav je toevoeging: nee, insekter zijn zulke primaire diertjes, die gaan geen vriendschappen aan, dat is denk ik veel te complex voor ze.

Van insecten weet ik het niet maar wel van Cavia's. We hadden er 2 en toen er eentje dood ging heeft de ander wel meer dan een half uur zitten gillen. Daarna is die zeker een week van slag geweest. Van zwanen weet ik het ook, die kunnen heel verdrietig naast een dode andere zwaan blijven treuren.

Ja, 'kromsnavels' hebben daar ook echt moeite mee....!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100