Waarom zou de bacterie die NASA onlangs gevonden heeft, buitenaards moeten zijn?

Dat suggereren ze tenminste zelf.

Maar het is hier toch gewoon op Moeder Aarde gevonden?
En er worden op onze planeet toch ook nog steeds nieuwe diersoorten ontdekt, die ze ook niet buitenaards noemen omdat ze niet wisten dat ze bestonden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De NASA heeft dit niet beweerd hoor(dat deze nieuw ontdekte bacterie van buitenaardse oorsprong zou zij). Deze bacterie heeft echter wél een revolutionair iets: tot nog toe werd door de wetenschappelijke community aangenomen dat alle levensvormen gebaseerd waren op zes elementen die ten grondslag liggen aan hun DNA-structuur : zuurstof(O),stikstof(N),waterstof(H),koolstof(C),zwavel(S) en fosfor(P). Het gaat nu om het laatste basiselement,fosfor. it blijkt door deze nieuwe ontdekte bacterievorm vervangen te zijn door arsenicum (As),een tot nog toe als voor ieder organisme uiterst giftige stof beschouwd. Dat deze nieuwe bacteriesoort dit heeft weten te doen,is een dermate grote verrassing,dat ál onze ideeën omtrent de evolutie van organismen zullen moeten worden herzien/uitgebreid,zo ook onze opvattingen in uitgebreidere zin omtrent het voorkomen van leven op andere werelden,elders in het heelal. Waar tot nog toe werd gedacht dat planeten of manen elders in ons zonnestelsel of daarbuiten (exoplaneten en exomanen),of zelfs op asteroïden en kometen,wellicht zelfs in interstellaire (gas- en stof-) wolken,giftige elementen bevatten welke dodelijk of iig niet levensvatbaar zouden zijn voor "traditionele" levensvormen (zoals bestaande uit de 6 hierboven genoemde elementaire bouwstoffen),zal men dus nu de visies hierop drastisch moeten bijstellen. De mogelijkheden voor het ontstaan en evolueren van leven(-svormen) op andere werelden is nu enorm toegenomen,daar de verscheidenheid in evolutionaire processen véél groter en gevarieerder is dan tot nog toe werd aangenomen. Er blijkt dus een "schaduwboom der evolutie"te bestaan naast de traditionele "evolutieboom" van 3,8 miljard jaar oud. Iemand als b.v. de gerenommeerde Britse wetenschapper Paul Davies was al enige tijd "op zoek" naar het eventueel voorkomen van zo'n "schaduwevolutie". Het vóórkomen van buitenaards leven zal nu enorm zijn toegenomen qua aantal mogelijkheden. Omdat de kans bestaat dat zo'n 30-40 % der sterren gemiddeld (geschat) zo'n 5 planeten bezitten (= dus op een aantal van ~200 miljard sterren in ons melkwegstelsel ca. 300 -400 miljard planeten!). Daarvan kunnen misschien,zoals tot nog toe werd aangenomen ivm de formule van prof. Frank Drake, ~10-1000 intelligente,tot interstellaire communicatie en interstellair reizen in staat zijnde,beschavingen bestaan. Maar nú is de mogelijkheid van diversiteit van buitenaards leven én dus buitenaardse intelligentie,enorm toegenomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vergelijking_...

Ze willen daar mee aan geven, dat de kans op buitenaards leven met een dergelijke combinatie, plotseling veel groter wordt.

Ze beweren niet dat het buitenaards is. Doordat een levende wezen arsenicum in zijn DNA kan hebben en er niet aan doodgaat, bewijst dat er MEER mogelijkheden zijn om leven te creëren dan alleen datgene wat standaard op aarde voorkomt. Het betekent dat het waarschijnlijker is dat er buitenaards leven is dan tot nu toe werd aangenomen. Er kan leven voorkomen in omgevingen die 100% giftig zijn voor de mens...

Er is geen enkele reden om nu aan te nemen dat de bacterie buitenaards is. Wel is een een prachtig stukje evolutie & een voorbeeld van de beperkte kennis die we klaarblijkelijk hebben over de voorwaaden voor leven.

Het lijkt me vrijwel onmogelijk als je als levende bacterie op een steen door de dampkring moet komen en ook nog overleven. Maar wat blijft, dat de wetenschap het tot nog toe als onmogelijk heeft beschouwd, dat deze bacterie arsenicum kon gebruiken om te leven! Het gooit een hele theorie omver van e.v.t. buitenaards leven, want als deze bacterie dit kan, wat zouden andere buitenaardse bacteriën dan allemaal niet kunnen? Mogelijk buitenaard leven is niet langer afhankelijk van voorwaarden waarvan wij dachten die nodig waren voor buitenaards leven, het hek staat nu open voor oneindig meer mogelijkheden. Mogelijkheden die we niet eens kunnen bedenken.

Op bijna iedere plek kan leven ontstaan. Toen we dachten dat leven een zon nodig had kwamen we leven op 11-12km diepte tegen in de Maria rog. Toen we dachten dat leven niet tegen koud en warmte konden vonden we het diep in het ijs van onze polen en zelf water boven 50-60 graden kunnen bacterie zich goed houden. Zelfs zijn er die het kook punt kunnen overleven. Gasolie/diesel bacterie bestaat ook en ik geloof dat er toch zeer weinig zuurstof inzit. Dat bacterie de dampkring kunnen overleven is ook al bekent. Dit komt doordat de buiten temperatuur heel hoog word maar dat is maar voor even. Binnenin gesteente hoeft de temperatuur helemaal niet zo warm te worden. Dus de vraag is dan ook wanneer we andere leven tegen komen en misschien is het er al. Het leven van onze planeet kan verschillende oorsprongen hebben. Er zijn zoveel verschillende levens vormen hier op aarde dat ik er wel een beetje vanuit ga dat het niet allemaal van de aarde zelf afkomt. Van Nasa hoeft leven niet buitenaards te zijn. Maar de kans dat er soorten zijn is gewoon heel groot. Juist Nasa heeft heel veel testen gedaan op dit vlak en weet de mogelijkheden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100