Welke hersenhelft is slimmer, de linker of de rechter hersenhelft ?

We spreken altijd van 2 hersenhelften, de linkerhelft stuurt de rechter kant van het lichaam aan, en andersom
Stel, de ene helft is slimmer dan de ander, zijn dan linkshandige mensen slimmer, mocht de rechterhersenhelft slimmer zijn, of andersom ?

Toegevoegd na 1 dag:
In deze 2 antwoorden val je feitelijk terug op cognitie.
Cognitie kan ook staan voor de mentale activiteit die de processen van leren, waarnemen, herinneren, denken, interpreteren, geloven en probleem-oplossen bevat
bron: wikipedia.
Als men dan vervolgens wikipedia erop na slaat en zoekt onder intelligentiemeting, dan krijg je een mooie uitleg hoe iets gemeten word.
Maar als bepaalde cognitieve vaardigheden, die beter ontwikkeld zijn, dan andere vaardigheden, is dan de stelling, dat het gedeelte wat beter ontwikkeld is, intelligenter is, dan het gedeelte wat minder onwikkeling kent, minder intelligent is, goed of fout ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De linker hersenhelft en de rechter hebben allebei een eigen functie. Ze zijn dus allebei erg belangrijk, en dus ook even slim. Alleen verschilt het per persoon welke helft beter is ontwikkeld Linkerhersenhelft: Ontleden (taalkundig) Logica Weloverwogen Rationeel Methodisch Geschreven taal Numerieke vaardigheden Beredeneerd Wetenschappelijk Pro-actief Volgordelijk Verbale intelligentie Intellectueel Analytisch Rechterhersenhelft: Allesomvattend Intuïtief Gevoelsmatig Innerlijk bewustzijn Creativiteit Inzicht Ruimtelijk inzicht Verbeelding Muziek, kunst Reactief, passief Gelijktijdig Praktische intelligentie Zintuiglijk Geheel overziend

Bronnen:
http://www.123test.nl/brein/index.php

De ene helft kan niet goed functioneren zonder de andere helft en andersom. Je kunt onmogelijk een helft uitsluiten van deelname aan een IQ-test. Dus je zult het ook nooit weten. Bij mensen die een CVA overleven werkt de ene hersenhelft vaak slechter dan de andere. De mensen die links zijn aangedaan zijn er in andere opzichten slechter of juist beter aan toe dan de mensen die rechts zijn aangedaan. Voor de één is bv. praten een probleem, voor de ander is bv. schrijven een probleem. Zeg jij maar wie er intelligenter is.. Een verband tussen links- of rechtshandigheid en intelligentie is in de wetenschap (nog) niet gevonden. Toegevoegd na 2 dagen: Het blijft appels met peren vergelijken. De ene hersenhelft is anders dan de andere. Je kunt hooguit constateren dat de ene persoon t.o.v. een andere persoon (of t.o.v. het gemiddelde) een minder ontwikkelde hersenhelft heeft. Met die constatering kun je nog niet de conclusie trekken dat in het algemeen de ene hersenhelft slimmer is dan de andere.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diver...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100