Waarom houden slangen niet van mensen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Slangen zijn dieren. Dieren houden niet van mensen. Het hele gevoel van 'houden van' wordt door mensen op dieren geprojecteerd. Slangen hebben geen behoefte aan lijfelijk contact met mensen.

Slangen hebben dat gevoel van houden van niet. Het zijn koudbloedige roofdieren

Omdat wij mensen over het algemeen ook niet van slangen houden.

De grootste reden waarom slangen niet graag mensen zien is omdat ze bang zijn. Ze zijn bang dat wij een bedreiging vormen voor hem... Daarom bijten ze meestal mensen met gif. Ze proberen zichzelf te verdedigen.

Slangen weten echt niet dat wij mensen zijn. Zij zien ons allen als een gevaar en vluchten meestal weg of houden zich stil en in dat geval kan het zijn dat een mens of een dier te dichtbij komt en dan moeten ze zich verdedigen. Loop je weg en kijk je van een afstand dan zie je dat ze weer stil gaan liggen of weg gaan maar ze komen zelden achter je aan.

Als jij lekker stil op een zonnig plekje in de goeie omgeving ligt, kan het best zijn dat een slang bij je komt liggen om lekker op te warmen. Grootste kans in NL is dan de ringslang. Niet giftig, maar ik zie nog voor me hoe een bioloog een ringslang beetpakte, stoer zei: hij doet niks hoor! Waarop de ringslang zijn/haar enige verdedigingsmiddel inzette: de maaginhoud over de bioloog uitbraken, met véél vaart. Ringslangen eten vis en kikkers, geloof me, dat was een bijzonder goed afweermiddel ;p Dus ook als een ongevaarlijke ringslang ineens opgehesen wordt en zich kapotschrikt, heeft ie nog wel afweermiddelen ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100