hoe kan het dat ik geen sterren zie?

ik verblijf in het boerenland bijna zonder straatverlichting 150km ten noord westen van berlijn en ook al is het helder zie ik geen sterren...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hierin kunnen natuurlijk persoonlijke redenen een rol spelen. (nachtblindheid ,slechte ogen ...) Ook atmosferische omstandigheden : zoals bewolking ,mist, schemering spelen een rol. Maar de voornaamste is de lichtvervuiling ....In een boerengat zou dit een beetje minder een rol spelen , maar geloof me bijna gans West Europa op berggebieden na heeft last van die lichtvervuiling...ook al woon je in een boerengat.....Je woont nog steeds te dicht bij vervuilingsbronnen. Kijk eens op het mapje hier : nagenoeg de hele Benelux is sterren-arm

Misschien is dat omdat het nog niet donker is? Nee serieus, het wordt vrij laat donker 's avonds, je ziet ze pas vanaf 'n uur of 11 's avonds. Het zou ook nog kunnen dat er hoge sluierbewolking is waardoor het wel helder lijkt, maar niet echt is.

Grote kans dat je een (andere) bril nodig hebt. Sterren zijn zulke kleine puntjes, als je ze vaag ziet, verdwijnen ze in de achtergrond.

Het is natuurlijk mogelijk dat er zulke dunne sluierbewolking was, dat je de bewolking niet zag, maar dus ook geen sterren. Het is ook mogelijk dat je een (andere) bril nodig hebt. Wat ook mogelijk is, is dat je nachtblind bent. Nachtblindheid bestaat in verschillende gradaties. Om dat te testen, kun je eens samen met iemand anders naar een zwak verlichte omgeving gaan. Een plek waar het bijna donker is, maar waar nog wel hier en daar vaag iets te zien is. Vraag dan aan die ander wat hij ziet, en vergelijk dat met wat jij ziet. Ziet die ander veel meer dingen dan jij, dan ben je waarschijnlijk nachtblind. Kijk daarbij ook naar de details. Ziet de ander een geparkeerde auto, dan is het best mogelijk dat jij die ook ziet. Maar als jij alleen een vage contour ziet, en die ander ziet de ruitenwissers, het embleem op de auto, de portiergrepen, en de antenne inclusief antennedopje - dan ben je toch nachtblind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100