Waarom 'horen' wij niets van buitenaards leven?

Op de kalender van het heelal bestaat de mens nog niet zo lang, al het andere leven zou dus technisch meer geavanceerd moeten zijn. Waarom zoeken wij dan het heelal af naar leven en zoekt niemand ons?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We hebben een significant geavanceerdere beschaving niks te bieden. Evenmin als wij veel aandacht besteden aan een mierenhoop. Misschien is er wel een groot blokkade van het zonnestelsel zodat niemand van buiten ons kunnen beïnvloeden: als een soort reservaat...

Omdat aliens niet geloven in ''buitenaards leven''.

We horen daar niets van omdat ze buitenaards blijven. Zou dat buitenaardse leven aards worden, reken er dan maar op dat we er allemaal van zullen horen, heel snel. Wij zoeken en hen en zij zoeken ons, maar we hebben elkaar nog niet gevonden.

We willen ze graag met onze oren horen. Zo werkt dat toch niet! Zij horen ons allang en er zijn ook allang gevallen van mensen die hen ook horen. Niet met hun oren overigens. Ze zijn veel te dichtbij om met zintuigen waar te nemen..

Er is geen enkele reden om te denken dat we niet voorop liggen met onze ontwikkeling. Er zijn geen gegevens die daar iets over prijsgeven. Dus is er ook geen reden om te denken dat andere beschavingen de onze vooruit zouden moeten zijn. Dus is de vraag irrelevant. Maar het kan goed zijn dat wij niets van buitenaards leven horen omdat ze in hun ontwikkeling nog ver bij ons achter liggen. Of omdat ze in de rest van het universum niet geïnteresseerd zijn.

Of ze zijn er en zoeken ons niet, of ze zijn er niet en zoeken ons dus ook niet, of ze zijn er wel, maar ze kunnen ons nog niet vinden. Ik denk het tweede.

De mensen in Nederland, zijn op zoek naar levende wezens op andere planeten. Maar we hebben natuurlijk nog lang niet alle planeten gevonden, want het heelal is zo groot. Misschien zijn er nog eel veel planeten, waar ook mensen wonen, die net als ons op zoek zijn naar levende wezens. Maar als we zo ver van elkaar zitten, komen we elkaar nooit tegen(misschien ooit) Misschien dat er ooit nog eens wat uit de ruimte komt, maar dat kunnen we nu nog niet weten.

Als het heelal vol zit met leven, dan is de Aarde niet interessant voor hun: gewoon weer zo'n planeetje met leven. Maar als er nauwelijks leven is in het heelal, dan is het veel moeilijker om ons te vinden.

Zou jij ons willen kennen? We zijn toch een virus

Nou misschien wel omdat ze niet bestaan. Toegevoegd na 3 dagen: Ik kan ook geen reden bedenken waarom ze wel zouden bestaan.

we kunnen zoeken tot we een ons wegen maar de eerste bruikbare radio signalen vanaf onze aarde zijn hooguit een jaar of 80 oud. De plaats in het heelal waar wel leven zou zijn die verstand van radio signalen zouden hebben kunnen wel 100 000 licht jaren hier vandaan zitten .Voor we een reaktie hebben zijn we 200.000 jaar verder. misschien is er wel 1000 jaar geleden een signaal van verre werelden hier geweest maar toen wisten we bij lange na niet wat radio signalen waren en dachten de buitenaardse beschavingen dat er hier geen leven was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100