Waarom is Nasa in 1972 ineens gestopt met reizen naar de maan en zijn we al 41 jaar niet meer op de maan geweest, heeft het met UFO's te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft niets met UFO's te maken. Destijds is maanstof meegenomen voor onderzoek. Alle gewenste onderzoeken zijn toen al uitgevoerd. Dat er nu niet meer naar de maan gevlogen wordt, is een kwestie van geld. En we hebben er niets te zoeken.

Het maanprogramma was in feite niet meer dan een prestigeproject, tegenover de russen. De Russen hadden de eerste man, in de ruimte. Hier hadden de Amerikanen een nederlaag geleden tegenover de Russen. Dit moest goedgemaakt worden en zouden de Amerikanen kost wat kost als eerste op de maan landen. Daarbij zijn enorme risico's genomen. Als men nu zou voorstellen om met de zelfde techniek als toen terug naar de maan te gaan dan lacht iedereen zich een breuk. Zelfs toen had men nooit mogen naar de maan gaan, maar de koude oorlog tussen rusland en Amerika was in alle hevigheid bezig . Hiermee konden de Amerikanen hun suprematie tonen, wat dan een gerustelling was voor de bevolking die op sommige momenten in grote angst leefde, vanwege de koude oorlog. De maan was ook een strategische plaats. Daarom werd er onderzoek gedaan voor eventuele militaire mogelijkheden. Na een aantal jaren was het nieuwe er af en hadden de Amerikanen hun dada gehad tegenover de russen. Ruimtestations waren interessanter en daarom werden de focussen naar daar verschoven. Er werdt ook minder geld beschikbaar gesteld en het spaceshuttle programma slokte massa's geld op, waarop het maan programma werd afgevoerd. UFO hebben hier niets mee te maken Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100