Hoe vaak past (qua grootte) de aarde in de zon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Qua volume ongeveer 1.304.000 keer. Qua massa ongeveer 332.840 keer.

Bronnen:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=mass+...
http://www.wolframalpha.com/input/?i=volum...

De Zon is ongeveer 120 keer zo groot in diameter als de Aarde en heeft een 300 000 maal zo grote massa. Toegevoegd na 32 seconden: Omvang aarde is grofweg 40.000 kilometer, reken maar uit Toegevoegd na 2 minuten: Sorry... niet 40.000 kilometer, zat ergens anders met m'n gedachten. Antwoord is al gezegd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aarde_(planeet)

De diameter van de Zon is 1.391.980 km en die van de Aarde is 12.756 km (aan de evenaar). De verhouding van die twee is (afgerond) 109

Het is verleidelijk om louter de volumes met elkaar te vergelijken. Echter, dit is niet geheel juist. De aarde is een bol en wanneer je een stapel bollen hebt, zal er altijd ruimte tussen de bollen blijven bestaan. Dus als je deze vraag modelleert als een grote bol (de Zon) die door veel kleinere bollen wordt gevuld (de aarde) zal er een hoeveelheid lege ruimte (of lucht voor de puristen ;) ) blijven bestaan. Welnu wat blijkt, wiskundigen en statistici hebben zich over het probleem van sphere packing gebogen en zijn tot een aantal conclusie gekomen. Deze kan je lezen in het artikel die in onderaan vermeld. Als ik het zon-gevuld-met-aardes probleem beschouwt, zie ik 'loose random packing'. Daarbij hoort een volumefactor van 0,6. Oftwel, 0,6 van het gevulde volume zal daadwerkelijk materiaal bevatten. Dus, wanneer de volumes van de twee afzonderlijk bollen worden beschouwd zeggen we dat er ongeveer 1,3 miljoen aarden in de zon passen. De volumefactor van de stacking theorie moet ermee worden vermenigvuldig en ziedaar, de zon kan ongeveer 777.000 bollen ter grootte van de aarde bevatten.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Random_close_pack

Het is verleidelijk om louter de volumes met elkaar te vergelijken. Echter, dit is niet geheel juist. De aarde is een bol en wanneer je een stapel bollen hebt, zal er altijd ruimte tussen de bollen blijven bestaan. Dus als je deze vraag modelleert als een grote bol (de Zon) die door veel kleinere bollen wordt gevuld (de aarde) zal er een hoeveelheid lege ruimte (of lucht voor de puristen ;) ) blijven bestaan. Denk aan een beachbal gevuld met losse piepschuim... Welnu wat blijkt, wiskundigen en statistici hebben zich over het probleem van sphere packing gebogen en zijn tot een aantal conclusies gekomen. Deze kan je lezen in het artikel die ik onderaan vermeld. Als ik het zon-gevuld-met-aardes probleem beschouw, zie ik ‘loose random packing’. Daarbij hoort een volumefactor van 0,6. Oftwel, 0,6 van het gevulde volume zal daadwerkelijk materiaal bevatten. Dus, wanneer de volumes van de twee afzonderlijk bollen worden beschouwd zeggen we dat er ongeveer 1,3 miljoen aarden in de zon passen. De volumefactor van de stacking theorie moet ermee worden vermenigvuldig en ziedaar, de zon kan ongeveer 777.000 bollen ter grootte van de aarde bevatten.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Random_close_pack

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100