Wat hebben wij te zoeken in de ruimte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door het bestuderen proberen erachter te komen hoe de wereld ontstaan is. Kijken of er leven op andere plekken mogelijk is. Bv voor het geval de aarde 'kapot' gaat. Verder kijken dan je neus lang is. Je kijkt omhoog en ziet daar sterren ed,de mensheid wil dat dan graag dichterbij zien en bestuderen. nieuwsgierig volk he die mensen..

Dat weten we nog niet. Maar elk levend wezen probeert zijn omgeving te verkennen om nieuw gevonden mogelijkheden te kunnen benutten om de overlevingskansen van zijn soort te vergroten. Misschien levert het verkennen niks op, dan is het verspilde moeite. Maar als het wel wat oplevert kan het *heel* waardevol zijn. Stel je de wereld eens voor als niemand ooit de interesse had gehad om de wereldzeeën te bevaren (zonder te weten wat dat op zou leveren).

Als we het voor elkaar krijgen op grote schaal de ruimte te koloniseren, zullen we als mensheid (en waarin wij ons, gezien de nieuwe omstandigheden, zouden ontwikkelen) niet meer afhankelijk zijn van slechts een kwetsbare biosfeer om ons voortbestaan te garanderen. Verspreiding vergroot de overlevingskansen, kan nieuwe grondstoffen beschikbaar maken, en biedt de mogelijkheid op persoonlijk niveau een nieuw bestaan op te bouwen. Je moet het eigenlijk een beetje zien als dezelfde soort motivaties waarmee Europeanen massaal naar Amerika en Australië zijn vertrokken - nieuwe kansen, meer ruimte dan in onze drukke steden, of simpelweg een avonturiersdrang kunnen al goede motivaties zijn. Toegevoegd na 11 uur: NASA houdt overigens een handig overzicht bij met wat van hun vindingen uiteindelijk allemaal gebruikt worden in het dagelijks leven. Da's meer dan je denkt. Het levert dus sowieso een hoop op - maar aangezien de meeste mensen hier gebruik maken van een computer met internetverbinding, waarschijnlijk een mobiele telefoon bezitten, TomTom in de auto, en magnetron of pan met anti-aanbaklaag in de keuken, neem ik aan dat dit wel voor zich spreekt.

Bronnen:
http://www.nasa.gov/audience/forstudents/k...
http://www.sti.nasa.gov/spinoff/database

Je moet het vergelijken met vissen in een vijver. Je probeert iets, en je kijkt achteraf pas of je er succes mee hebt. Nou klinkt dat heel erg simpel, en in werkelijkheid zijn we natuurlijk op een veel wetenschappelijker niveau bezig met het 'vissen'. Maar de ruimtevaart is primair niet bedoeld om te zoeken naar een andere bewoonbare planeet, maar in hoofdzaak om te zoeken naar nieuwe oplossingen, achtergronden, de manier van ontstaan van het heelal, de invloed van zwaartekracht op onze ontwikkeling, noem maar op. En verder hebben we een aantal satellieten rond de aarde gebracht die zorgen voor onze communicatie, GPS, noem maar op. Ons leven van nu zou er beduidend minder geavanceerd uitzien zonder ruimtevaart.

uiteindelijk geldelijk gewin De wetenschap is de pionier maar uiteindenlijk gaat het om grondstoffen. Je ziet veel sci fi film s over mijn bouw op planeten ed ik zie zeker op het gebied van de ruimtevaart en kolonisatie dat bedrijven daar meer macht zullen hebben dan regeringen. uiteindelijk hebben zij het geld en de middelen om het te financieren. nu mag de wetenschap nog alles onderzoeken. en de belasting betaler betaald. maar zodra de eerste fase voorbij is dan wordt het een commercieel explatie gebied zie de vele zaken die er zijn onstaan door de ruimtevaart en nu gewoon op de markt verkrijgbaar zijn

De mens is nu eenmaal nieuwsgierig het onbekende trekt de mens aan. en voor wetenschappelijk onderzoek die men beter in de riumte kan testen dan hier op aarde ivm de gewichteloosheid.

Om te willen LEREN. En zoals je weet valt er nog heel wat te leren. Leren betekent vooruitgang en kans op een beter leven. Kijk maar om je heen. Bedrijven, landen, individuen, geloven, die niet leren gaan failliet, glijden af naar corrupte maatschappijen, vallen af en worden afhankelijk van anderen. eindigen in ontkerking en afvalliggen. Dus blijf leren op welk gebied dan ook en doe er wat mee!

Waar er een horizon is, zal er altijd mensen zijn die zich afvragen wat er zich achter bevindt. Ontdekking zit in ons genoom omdat wij zo weten wat er om ons heen gebeurt. Wanneer je dat weet kan je je wapenen tegen dat gevaar. Met andere woorden: we zijn geëvolueerd om te ontdekken wat er om ons heen gebeurt. Zoeken in de ruimte is de laatste uiting van die drang.

Hoofd reden is kennis vergaren, maar een niet minder belangrijke is dat hiermee zoveel (uit)vindingen worden gedaan dat er een boel oorlogen op aarde worden voorkomen. kijk nar het verleden eerst oorlog dan een stukje welvaart, vandaag de dag komt de welvaart door de vruchten die wij plukken van de ruimtevaart.

Hawkin zegt, datr we aan het einde van deze eeuw een mogelijke vluchtplaats moeten hebben. Zeg maar het noodpakket van de mensheid.

Er zit een genetische drang in ons om nieuwe dingen te willen ervaren en nieuwe werelden te willen ontdekken, om letterlijk en figuurlijk onze grenzen te verleggen. Inderdaad dezelfde motivatie die de avonturiers hadden die vroeger naar de 'Nieuwe wereld' trokken. Er is op aarde geen 'new frontier' meer, dus trekken we de ruimte in. Ken je ze nog? 'Space: the final frontier... these are the voyages of...' (zie bron) Verder is het leuk om eens te proberen jezelf voor te stellen wat het zou betekenen als we inderdaad de ruimte konden ontdekken. De aarde is onze wieg, het is tijd om de wijde wereld in te gaan. Veel wetenschappers en schrijvers zien de aarde ook als de bodem van onze eigen zwaartekracht-put waarin we min of meer gevangen zitten, tot we de middelen hebben om er uit los te komen. Een enorme bron van inspiratie voor schrijvers, fantasten, futurlogen en wetenschappers!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=hdjL8WXjlGI

Vanalles onerzoeken, kijken wat daar wel is en hier niet. En andersom ook. Maar of het echt nut heeft, dat betwijfel ik ten zeerste.

Over een miljard jaar of twee, zal er geen mens meer op aarde kunnen leven... De zeeën zouden verdampt zijn, en de grond verschroeiend heet. Wat dat betreft zijn we natuurlijk wat vroeg... Maar de wetenschap heeft er al heel wat aan gehad: allerlei uitvindingen waren niet mogelijk zonder onderzoek in de ruimte. 't Is de vraag of je al die medicijnen en andere zaken nuttig voor de mensheid vind. (Ik geef geen oordeel: ik stel alleen dat 't antwoord op die vraag niet eensluidend is voor eenieder.) Maar ook een vroege kolonisatie van de ruimte zal 't overleven van de mensheid vergroten. ('t Wordt een filosofische / godsdienstige vraag of dat nuttig is, in 't 'grote plaatje'.) Kijk simpelweg naar de zelfdestructieve aard van de mensen.

Er zijn diverse redenen te bedenken natuurlijk: 1: kijken of er ergens planeten zijn met leven 2: kijken of er intelligent leven is, zoja, is het een bedreiging voor de Aarde ja/nee 3: kijken of er koloniseerbare planeten zijn 4: kijken of er planeten zijn met grondstoffen, die eventueel commercieel exploiteerbaar zijn 5: kijken hoe de ruimte om ons heen eruitziet zodat wij de mogelijkheden en gevaren ervan kennen (zoals het gedrag van kometen en meteorieten, in hoeverre ze een gevaar voor onze planeet vormen) 6: voor 3 mogelijk is: verkennen van de mogelijkheid van(langdurig) reizen in de ruimte, met het oog op vertrek naar een planeet etc etc :)

ruimte om ons te ontplooien op allerlei gebied.

In de ruimte zelf hebben we niets te zoeken, wel hebben we wat te zoeken op de nabije mogelijk te bereiken hemel lichamen.De meest nabije te bereiken hemel lichamen door mensen zijn echter alleen de maan en mars.Op de maan zijn waarschijnlijk kost bare mineralen en men kan er sterren observatoria neerzetten zonder radio storing van de aarde zonder ook last van de dampkring te hebben Op mars kunnen we uitzoeken of er stiekum toch een levens vorm bestaat om die vervelende bijbel te bewijzen dat er behalve op aarde ook elders leven is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100