In de hoeveel jaar staan alle planeten op 1 lijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De binnenste 6 planeten elke 50 à 100 jaar. Maar als je alle planeten op één lijn wilt hebben, dan gebeurt dat één keer in de 180 triljoen jaar. Ik geloof dat ze dan niet meer bestaan.

Dat is altijd het geval. Of bedoelde je een rechte lijn?

Nooit... "First of all, it is impossible for all the planets to form a straight line out from the Sun (or viewed superimposed on each other in the sky) because each planetary orbit is tilted slightly (and sometimes not slight at all in the case of Pluto) with respect to the Earth's orbit (whose plane we trace out on the night sky as a line completely around the sky and is called the ecliptic)." Ik hoop dat je Engels beter is dan je Nederlands...

Bronnen:
http://www.etsu.edu/physics/etsuobs/starpr...

Dat is een beetje moeilijk te berekenen denk ik maar in mei 2000 vond precies zo'n grote samenstand plaats als u beschrijft: Alle vijf planeten die met het blote oog te zien zijn (Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus) en de Zon. Uit het feit dat u zich hiervan niets lijkt te herinneren blijkt al de impact van zo'n samenstand: die is nihil. Blijkbaar zijn de krachten, die bij zo'n samenstand alle in een richting werken, van al die planeten dus verwaarloosbaar.

Bronnen:
http://hemel.waarnemen.com/FAQ/Planeten/010.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100