Als de inslag op de dark side van de Maan gericht is, en ze missen, raken ze dan de Aarde, zodat deze uit koers raakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door de aantrekkingskracht van de maan ,komt deze raket niet meer weg van de maan,op eigen gelegenheid.

Nee. Ten eerste zal de Maan al niet "uit koers" raken door de inslag. Zie daarvoor de antwoorden op een eerdere vraag van vandaag. Dus als de veel grotere Aarde al geraakt zou worden, zou die al helemaal niet "uit koers" raken. Ten tweede: als ze missen, zullen die dingen (de rakettrap en de sonde) elders op de maan inslaan. De inslag komt doordat de twee voorwerpen zich nu in een lage baan rond de maan bevinden. De baan is zodanig, dat de omloophoogte vanmiddag negatief zal worden - een inslag dus. Als ze missen, vliegen ze verder. Ze zullen zich dan, doordat de baan elliptisch is, eerst van de maan verwijderen. Daarna zullen ze echter op een later tijdstip en op een ander punt alsnog de negatieve hoogte bereiken die wij inslag noemen. Om van de maan weg te komen, moet de snelheid groter worden dan de ontsnappingssnelheid van de maan. De snelheid die ze nu hebben, is veel lager dan die ontsnappingssnelheid - anders waren ze al lang van de maan weggevlogen. Er is geen energiebron of motor meer aan boord om de snelheid te verhogen. Ze zullen dus, wat er ook gebeurt, nooit meer weg kunnen komen van de maan. Als het echt heel erg tegenzit, kunnen ze hooguit tot in der eeuwigheid rond de maan blijven cirkelen. Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt het ook anders zien. Jouw verhaal van "de maan missen en daardoor misschien de aarde raken" zou alleen van toepassing kunnen zijn wanneer deze dingen vanuit de verre ruimte op de maan zouden zijn afgeschoten. Als je dan mist, heb je een snelheid die groter is dan de ontsnappingssnelheid van de maan. Dan zou je dus, als je mist, door kunnen vliegen en iets anders kunnen raken. Hier is echter geen sprake van iets dat uit de verre ruimte komt. We hebben het hier over twee voorwerpen die met veel moeite in een baan rond de maan zijn gebracht. Er is nu geen enkele mogelijkheid meer om uit die baan te komen - behalve dan neerstorten. En dat laatste is precies wat er zal gebeuren.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/maan-grote-...

De inslag is niet op de 'dark side' gericht, maar op een krater op de zuidpool van de maan. De maan is best groot, zelfs als je je doel mist, mis je heus niet het hele ding. Zelf áls ze de hele maan zouden missen, én de rakettrap op ramkoers met de aarde zou komen: De aarde is nog nooit uit koers geslagen door zoiets miniems als een afgestoten rakettrap.

Nee hoor wees niet bang... De massa van de aarde staat in geen verhouding tot de massa van de bom en zijn beweging (impuls)... Niet bang worden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100