Als je sneller gaat dan het licht dan reis je niet terug in de tijd maar ben je eerder in de toekomst?

Je kan toch niet terug in de tijd omdat wat geweest is kan niet meer worden veranderd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan ook terugreizen hoor, echter zit dit wel heel gecompliceerd en erg technisch in elkaar wat voor een leek lastig te begrijpen is. Maar ik zal het proberen uit te leggen! Als je op de zon zou staan en naar de aarde kijkt, dan zie je wat er 8 minuten geleden gebeurde op de aarde. Dat komt omdat het licht van de zon er 8 minuten over doet om de aarde te bereiken, en andersom. Als je sneller dan het licht zou kunnen reizen, dan zou je theoretisch in 7 minuten de afstand tussen de zon en de aarde afleggen, waardoor je 1 minuut eerder op de aarde bent. Je reist dus als het ware 1 minuut terug in de tijd. Echter is het verschil van de neutronen die ontdekt zijn slechts 0,0004% sneller dan het licht, waardoor je jaren zult moeten reizen voordat je een paar minuten terug in de tijd kan gaan. Maar theoretisch is het dus mogelijk!

Dat klopt du dat betekent ook als je eenmaal vooruit gaat kan je niet meer terug!! Maar ik geloof het zowiezo niet dat het kan!!

Simplistisch voorbeeld: Iemand doet een zaklamp en schijnt ermee de ruimte in. Stel nou dat jij sneller dan de lichtsnelheid gaat, dan haal je op een gegeven moment die lichtstraal in en zie je dus dat de zaklamp nog niet aan is, het 'verleden' dus. Dus je reist wel terug in de tijd. Toegevoegd na 28 seconden: Tenminste, je kan het verleden zien...

als het niet de snelheid van het licht is dan begrenst de tijd m.i. alles. Je kunt in de praktijk niet terug in de tijd en je kunt evenmin in de toekomstige tijd kijken. Ondanks alle "wetenschappelijke" theorieën die thans de ronde doen.

het kan niet, Als je sneller dan het licht gaat wil niet zeggen dat je terug in de tijd gaat, wat een paar antwoorden terug ook gezegd word van dat de zaklamp nog niet aan staat, vergelijk het met een auto, je vertrekt tegelijk en de een rijd harder dan de ander en na een kilometer of 10 zie je de andere niet meer, dat wil dan niet zeggen dat je terug gaat in de tijd, ik geloof wel dat de tijd langzamer kan gaan door supersonische snelheden maar dan hebben we het over misschien 1 seconde, en dat is niet terug gaan in de tijd.

ja, maar waarschijnlijk als je de toekomst ziet of de geschiedenis dan kun je er in vast blijven zitten en ga je daar dood!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100